Bursa americană a deschis în scădere, pe fondul îngrijorărilor legate de reducerea ratingului SUA

Epoch Times România
09.08.2011

Bursa americană a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni în scădere, ca urmare a celei mai mari scăderi săptămânale a Standard & Poor's 500 din 2008 încoace, pe fondul îngrijorării că înrăutăţirea ratingului de credit de către S&P ar putea agrava încetinirea economică, potrivit Bloomberg.

Astfel, S&P 500 s-a redus cu 2,1%, după ce a pierdut 7,2% săptămâna trecută, în timp ce indicele industrial Dow Jones a pierdut 1,7%.

Una dintre cele mai mari agenţii de evaluare financiară din lume, Standard & Poor's, a redus vineri ratingul Statelor Unite, de la AAA la AA+, pentru prima dată în istorie.

Agenţia a explicat că planul de consolidare fiscală adoptat de Congres nu merge suficient de departe şi că există în continuare temeri privind deficitul bugetar.

"Pe plan mai amplu, scăderea ratingului reflectă părerea noastră că eficienţa, stabilitatea şi predictibilitatea politicii americane şi instituţiilor politce s-au depreciat într-o perioadă de provocări economice şi fiscale", şi-a argumentat S&P decizia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor