Bulgaria este o poveste de succes a tranziţiei de la dictatură la democraţie, spune Clinton

Secretarul de stat american Hillary Clinton(ST) şi premierul bulgar Boiko Borisov(DR) susţin o conferinţă de presă la Sofia, 5 febr 2012. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.02.2012

Bulgaria este o poveste de succes a tranziţiei de la un regim autoritar către democraţie şi ar putea ajuta ţările din lumea arabă, a declarat secretarul american de stat Hillary Clinton, în timpul vizitei la Sofia.

"Este o mare plăcere să văd progresul pe care l-aţi făcut în consolidarea democraţiei", a spus Clinton, adăugând că ţările din lumea arabă au de învăţat din exemplul Bulgariei.

Potrivit lui Clinton, Bulgaria este într-o poziţie care îi permite să exercite influenţă şi să ofere un exemplu bun altor ţări.

Anterior, şefa diplomaţiei americane, premierul bulgar Boiko Borisov şi ministrul de externe Nikolai Mladenov au precizat că Statele Unite şi Bulgaria îşi vor uni forţele pentru a exercita presiuni asupra regimului lui Bashar al-Assad pentru a renunţa la violenţă.

Sofia şi Washingtonul au condamnat Rusia şi China pentru că au blocat în Consiliul de Securitate al ONU o rezoluţie care cenzura regimul sirian.

După acest eşec, o coaliţie în afara ONU trebuie formată pentru a exercita presiuni asupra lui Assad pentru a demisiona, a spus Clinton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor