Bucureştiul aşa cum nu l-aţi mai văzut (video)

Timelaps Bucureşti
Timelaps Bucureşti (Stefan Tuchila - Facebook)
A. D.
06.02.2015

Fenomenul Timelapse începe să prindă din ce în ce mai mult avânt şi în România şi nu de azi de ieri, ci cu mulţi ani în urmă.

Noi am dat peste un clip al fotografului Ştefan Tuchilă, autorul proiectului “Ultimul Etaj”.

Proiectul a început în urmă cu peste 10 ani şi este un proiect de cercetare urbană, o cartare urbană metodică şi spectaculoasă a Bucureştiului, cu peste 180 de clădiri vizitate, ce înfăţişează chipul mereu în schimbare al Bucureştiului. Timp de 8 ani, Ştefan Tuchilă a urcat pe cele mai înalte clădiri din capitală şi a surprins oraşul în mii de imagini.

Şi un suport pentru memoria unui oraş care se reînfiinţează permanent.

În clipul de mai sus, Ştefan Tuchilă prezintă 27.000 de cadre pentru a prezenta Bucureştiul “de la înălţime”, într-un timelapse inedit.

Primele secvenţe sunt surprinse în câteva zile ceţoase din anul 2012 şi continuă cu cadre pe parcursul a doi ani de zile.,şi anume 2012 – 2013.

“Probabil cel mai greu a fost sa aleg ce rămâne şi ce tai din film. Am ezitat între scenele mai dure, cu cartiere, străzi aglomerate şi cartiere de blocuri (ce aş fi preferat eu) şi imagini mai glossy, marile intersecţii, apusuri şi lumini de noapte (ce ştiu că ar fi preferat publicul).

Cred că am ajuns la un balans bun şi probabil că în curând o să public şi diverse mini-clipuri cu extrase din filmul mare.”, descrie Ştefan Tuchilă munca sa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor