Britanic de 72 de ani primeşte şase luni de închisoare pentru că a servit plăcinte la clubul său în timpul lockdown-ului

(Getty Images)

Un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru infracţiunea de a servi plăcinte cu carne tocată şi vin la clubul său de tir în 2020, în condiţiile în care zona în care se afla clubul era în lockdown.

BBC relatează că "Maurice Snelling a încălcat restricţiile de nivel trei la Cloudside Shooting Grounds în 2020", permiţând oamenilor să stea în localul său în loc să ia la pachet.

Snelling a pledat vinovat de "pervertirea cursului justiţiei", dar a argumentat că, de fapt, clubul său se afla într-o zonă în care restricţiile prevedeau că vizitatorii puteau sta înăuntru şi consuma băuturi dacă acestea erau însoţite de mâncare.

Judecătorul care a prezidat cazul nu a fost însă convins şi a declarat: "Mi-e greu să cred că domnul Snelling nu ştia în ce nivel de izolare se află".

Poliţia a întrerupt adunările de atunci după ce locuitorii din zonă l-au reclamat pe Snelling.

Bărbatul este acuzat că ar fi refuzat să pună la dispoziţia poliţiei camerele de supraveghere din club şi că ar fi încercat să distrugă imaginile, ceea ce a determinat compania contractantă care le găzduia pe un hard disk să le predea autorităţilor.

Avocatul care îl reprezintă pe Snelling a declarat pentru BBC că acesta are o stare de sănătate precară de când a început cazul şi că "acest lucru i-a pătat reputaţia".

"El a crezut că a fost vizat de vecini şi acest lucru a creat resentimente faţă de un om cu un caracter bun", a adăugat avocatul.

Totodată, potrivit BBC, judecătorul a fost convins că Snelling este "anti-sistem, în special faţă de poliţie".

"Nu-i place să i se spună ce să facă. A tratat poliţia cu indignare", a mai susţinut judecătorul.

În timpul perioadelor de izolare din Marea Britanie au existat zeci de relatări despre oameni care au refuzat să se supună restricţiilor şi care au fost raportaţi la poliţie de către vecini.

Multe incidente au fost în mod clar inofensive şi au implicat persoane care stăteau singure în maşinile lor sau se plimbau singure, relatează Summit News.

Alte persoane care încercau să ajungă la serviciu sau să facă cumpărături în supermarketuri au fost hărţuite în mod obişnuit de poliţie.

Într-un incident, poliţia britanică a arestat un bărbat care împărţea supă gratuită persoanelor fără adăpost într-un parc, susţinând că acesta încălcase restricţiile Covid-19.

Cu toate acestea, în timp ce cetăţenii erau penalizaţi de oamenii legii pentru încălcări ale restricţiilor Covid, fostul premier Boris Johnson a organizat petreceri ilegale în biroul său în timpul pandemiei COVID-19.