Braşov: Gabriel Oprea - Sperăm să ne îndeplinim obiectivul strategic de minimum 10% la locale

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat sâmbătă că alegerile locale reprezintă primul examen politic al tuturor membrilor formaţiunii, obiectivul strategic al acesteia fiind obţinerea a minimum 10% din voturi.
Epoch Times România
21.04.2012

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat sâmbătă că alegerile locale reprezintă primul examen politic al tuturor membrilor formaţiunii, obiectivul strategic al acesteia fiind obţinerea a minimum 10% din voturi.

Preşedinţii UNPR Gabriel Oprea şi Marian Sârbu, precum şi Anghel Iordănescu, Lavinia Şandru şi Liliana Mincă au participat sâmbătă la Poiana Braşov la reuniunea naţională a preşedinţilor organizaţiilor judeţene de tineret ale UNPR.

Oprea le-a reamintit celor prezenţi despre cum s-a format acest proiect politic care la 1 mai împlineşte doi ani, despre faptul că 60% dintre membrii UNPR sunt oameni care nu au mai făcut politică, iar peste 53% sunt tineri care nu au mai fost în alte formaţiuni politice.

"Nu ştiu dacă vreun proiect politic mai are o asemenea structură. Sunteţi viitorul partidului nostru, sunteţi oameni curaţi şi puteţi să priviţi pe oricine în ochi, pentru că faceţi parte dintr-un proiect politic luat de la zero, curat", a afirmat Oprea.

El a subliniat faptul că România a rămas, în actualul context economic, o ţară stabilă, "nu s-a întâmplat ca în Grecia", fiind "lăudată azi mai mult ca oricând afară".

"Pe ultimul trimestru am obţinut o creştere de 3-4%, una dintre cele mai mari din Europa şi putem spune că avem o ţară care o duce greu în momentul de faţă, dar este stabilă. Acesta reprezintă de fapt interesul naţional, dincolo de orice interes politic. Am luat la guvernare măsuri grele, nepopulare care nu au ţinut de interesul votului politic, dar măsuri corecte, juste. Suntem mândri de proiectul nostru politic, vom dovedi. (...) Sunt convins că vom dovedi la primul nostru examen politic, că vom rămâne şi din anul 2013 la guvernare, noi având un proiect politic cu doi poli: interesul naţional al României şi dialogul social", a susţinut Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a precizat că alegerile locale reprezintă primul examen politic al tuturor membrilor formaţiunii. "Sperăm să ne îndeplinim obiectivul nostru strategic de minim 10%", a spus el, promiţându-le tinerilor că listele pentru alegerile generale din toamnă vor cuprinde în proporţie mai mare de 50% tineri şi femei.

Oprea a mai spus că este convins că UNPR va obţine minimum 10% şi la alegerile din toamna acestui an iar UNPR va fi a treia formaţiune politică, după USL şi PDL.

"Veţi vedea că prin dumneavoastră vom atinge aceste obiective strategice. Cred mult de tot în dumneavoastră, să fiţi puternici, să priviţi pe oricine în ochi şi veţi vedea că ne vom atinge toate aceste obiective strategice", a mai spus el.

Gabriel Oprea le-a spus tinerilor prezenţi că va cere o situaţie din fiecare judeţ pentru a vedea în ce măsură sunt prezenţi pe listele de consilieri locali şi de consilieri judeţeni pentru alegerile din 10 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor