Box: Vitali Kiliciko s-a lansat în campania electorală din Ucraina

Boxerul ucrainean Vitali Klitsciko. (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.09.2012

Cunoscutul boxer ucrainean Vitali Kliciko, care şi-a apărat cu succes sâmbătă titlul de campion mondial la categoria grea (versiunea WBC), în cursul unui meci desfăşurat la Moscova, s-a lansat marţi în campania electorală pentru legislativele care vor avea loc în Ucraina la finele lunii octombrie, promiţând că va aduce o schimbare ţării sale.

"În cadrul meciului de sâmbătă a existat mult sânge, durere şi dramă. Însă lupta pe care o încep acum, cea pentru Ucraina, este mult mai dramatică şi mai dureroasă", a declarat Kliciko, al cărui partid figurează pe poziţia a treia în sondaje.

Pugilistul ucrainean a fost declarat învingător sâmbătă în faţa germanului Manuel Charr, după ce arbitrul a pus capăt meciului înainte de finalul rundei a 4-a, din cauza faptului că adversarul său a fost atins la arcada dreaptă şi sângera abundent.

Vitali Kilicko a anunţat, totodată, că va pleca în curând într-un turneu electoral prin Ucraina, promiţându-le simpatizanţilor săi că va lupta împotriva corupţiei, omniprezentă în această fostă republică sovietică, şi va acţiona în favoarea integrării ţării sale în Uniunea Europeană, precizează AFP.

"Noi, ucrainenii, suntem europeni. Nu există nicio îndoială. Însă, din păcate, suntem foarte departe de modul de viaţă european", a subliniat sportivul, care a trăit mulţi ani în Germania. "Ucraina trebuie să facă parte din familia europeană", a adăugat el.

Partidul de opoziţie Udar ("lovitură" în ucraineană), condus de Kliciko, ar trebui să treacă uşor de pragul electoral de 5 la sută la alegerile legislative din 28 octombrie, pentru a intra în premieră în Parlament. Boxerul vizează pentru partidul său aproximativ 60-70 de locuri din cele 450 ale adunării unicamerale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor