Box: Mike Tyson îşi va povesti viaţa într-un show la Las Vegas

Legendarul boxer american, Mike Tyson. (Christopher Polk / Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2012

Legendarul boxer american Mike Tyson îşi va face debutul pe scena din Las Vegas în luna aprilie şi speră să organizeze un turneu la New York şi Londra, a afirmat miercuri co-scenaristul spectacolului într-un interviu acordat jurnalului USA Today.

Fostul campion al categoriei grea, a cărui carieră în ring este la fel de celebră ca şi problemele sale cu justiţia, va susţine la Las Vegas şase reprezentaţii în cadrul unui show intitulat "Mike Tyson: adevărul gol goluţ, pe scenă", în perioada 13-18 aprilie.

La vârsta de 45 de ani, boxerul recunoaşte că încă nu s-a hotărât dacă va povesti chiar totul despre viaţa sa, marcată în special de anii de închisoare pentru infracţiunea de viol, trei cure de dezintoxicare, două divorţuri şi moartea unul din copii săi.

"Viaţa este formidabilă. Eu nu pot să mă plâng. După cum bine vă amintiţi, eu sunt cel care îşi făcea adversarii KO în 30 de secunde. Vreau să-mi spun povestea ca să mă înţelegeţi mai bine", a spus el.

Spectacolul este scris în colaborare cu cea de-a treia soţie a fostului campion, Kiki, şi cu dramaturgul şi realizatorul Randy Johnson, care are mari speranţe de la acest spectacol.

"Sper să pot monta acest spectacol pe Broadway şi la West End din Londra. Eu cred că spectacolul ar putea priză în întreaga lume", a afirmat Johnson, care îl descrie pe Mike Tyson drept un "artist înnăscut".

În 1992, Tyson a fost condamnat pentru violarea unei concurente la un concurs de frumuseţe, pentru care a petrecut trei ani după gratii. La ieşirea din penitenciar, el şi-a recuperat titlurile însă a cedat în faţa lui Evander Holyfield în 1996. La meciul-revanşă, din 1997, Mike Tyson l-a muşcat de urechi pe Holyfield, primind un an de închisoare cu suspendare.

În 2003, el s-a declara în faliment, după care şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor