Box - Jo Jo Dan: M-am pregătit bine şi îl voi copleşi pe Forbes

Boxerul Ionuţ Ion alias Jo Jo Dan urcă vineri în ring pentru un meci la categoria welter cu americanul Steve Forbes, fost campion mondial IBF la super-pană, un adversar foarte experimentat, pe care românul este însă convins că îl va copleşi şi îl va învinge.

Jo Jo Dan (29 ani), cu 27 victorii (15 KO) şi o înfrângere în palmares, va lupta pe durata a 10 reprize la Bell Centre din Montreal cu un Stevie "2 Pound" Forbes, care la 33 de ani numără 35 de victorii (11 KO) şi 8 înfrângeri. În 2008, Forbes a boxat cu Oscar de la Hoya şi Andre Berto, deţinătorul centurii WBC la welter, pierzând ambele meciuri la puncte.

"Steve Forbes are un palmares mai impresionant decât al oricărui dintre adversarii mei anteriori şi îl respect. Dar, vineri eu voi fi la comandă, m-am pregătit bine şi îl voi copleşi. Împreună cu antrenorul Pierre Bouchard am lucrat la un plan de meci pentru a-l bate pe Forbes. Vreau să fac o impresie bună fanilor boxului din SUA şi din întreaga lume", a declarat Ionuţ Ion, nr. 3 în ierarhia WBC a categoriei welter.

Ionuţ Ion a adăugat că televizarea meciului său în SUA l-ar putea ajuta să obţină un meci împotriva campionului mondial Andre Berto. "Mi-ar plăcea să lupt cu Berto. În noiembrie trecut am avut o oportunitate, m-am aflat pe o listă scurtă a lui pentru apărarea opţională a titlului, dar l-au ales pe Hernandez pentru că era mai cunoscut de fanii americani, însă acesta a pierdut în prima repriză prin KO. Acum că ESPN transmite meciurile mele, asta nu va mai fi o scuză data viitoare când vor căuta un adversar".

Boxerul român a reamintit că înfrângerea controversată în faţa turcului Selcuk Aydin, pe 5 iunie la Istanbul, i-a adus o mai mare încredere în forţele sale: "Cine a văzut lupta ştie cine a câştigat cu adevărat. În pofida rezultatului oficial, eu sunt mulţumit de evoluţia mea şi acea experienţă m-a ajutat să câştig încredere în abilităţile mele. Selcuk trebuia să mai facă un meci cu mine pentru a elimina acea controversă, dar mă îndoiesc că vrea să mai aibă de a face cu mine".

Ultimele meciuri ale lui Ionuţ Ion au avut loc în România (5), Canada (2) şi Turcia (1), dar Jo Jo Dan consideră Canada a doua sa casă, unde fanii deja îl apreciază: "Montreal, Quebec, Canada este a doua mea casă. Trăiesc la Toronto de când am venit în Canada. Mă simt bine aici, fanii mă apreciază şi mă susţin, sunt bucuros că am oportunitatea de a lupa la Bell Centre".

Ionuţ Ion a vorbit şi despre posibilii adversari la celelalte versiuni majore ale boxului profesionist: "Campionul WBA Viaceslav Sencenko, nu ştiu prea multe despre el, dar pare un boxer protejat la el în Ucraina. Dacă voi avea o şansă, nu voi ezita să lupt cu el. Dacă va trebui să lupt la el acasă, nu mă voi baza pe arbitri, îl voi face KO. Campionul IBF Jan Zevak - e acceaşi poveste cu Sencenko, îi place să stea departe de adevăratele provocări".

Românul ar fi dispus să urce în categorie pentru a lupta cu filipinezul Manny Pacquiao, campion mondial la 8 categorii diferite. "Ar fi un război, fanii boxului ar gusta un asemenea meci. Este stângaci ca şi mine, este cel mai bun boxer din lume. Ar fi o luptă interesantă".

Obiectivul lui Jo Jo Dan este de a ajunge campion mondial, pentru al deveni al cincilea român care cucereşte o centură mondială: "Telul meu este să fiu un alt român campion mondial şi să arăt cel mai bun box la categoria mea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport