Bolt are aur la Londra, viteza este jamaicană

Trei atleţi jamaicani în finala probei de 200m viteză masculin îşi adjudecă podiumul. Legenda lui Usain Bolt se impune şi la Londra în 2012, iar conaţionalii săi îi ţin isonul.
Atletul jamaican, Usain Bolt. (Julia Vynokurova / Getty Images)
Liliana Geru
09.08.2012

Trei atleţi jamaicani în finala probei de 200m viteză masculin îşi adjudecă podiumul. Legenda lui Usain Bolt se impune şi la Londra în 2012, iar conaţionalii săi îi ţin isonul.

Traseul de excepţie al atleţilor jamaicani în cadrul probelor de viteză de la Londra a adus în atenţia lumii micul stat insular.

În calificările de marţi în cadrul probei de 200m masculin, Usain Bolt reuşea să se claseze pe primul loc în seria lui înregistrând timpul de 20,39 secunde. Calificarea a fost reuşită şi de colegii săi, Yohan Blake depăşind cu o sutime timpul lui Bolt, iar Warren Weir terminând cursa în 20,29 secunde.

În finală aveau să se califice toţi cei trei reprezentanţi jamaicani, Blake reuşind să obţină în semifinalele de miercuri cel mai bun timp, 20,01 secunde, în vreme ce Bolt termina cursa în 20,18 secunde.

Finala avea să confirme valoarea atleţilor jamaicani, podiumul fiind colorat în simbolurile acestei naţiuni ce redefineşte viteza. Bolt avea să depăşească cu doar două sutimi recordul pe care îl stabilise anterior, fiind urmat de Yohan Blake ce înregistrează 19,44 secunde şi de Warren Weir cu 19,84 secunde.

Usain Bolt deţine recordul mondial atât la proba de viteză masculin 100m, 9,58 secunde cât şi la proba de 200m cu 19,19 secunde.

Cel mai rapid om al planetei este un idol în ţara de origine şi reuşeşte să uimească iubitorii atletismului prin performanţele sale.

Atletul jamaican reuşea, duminică, în cadrul probei de 100m de la Jocurile Olimpice de la Londra, să se claseze pe primul loc şi să stabilească un nou record olimpic, terminând cursa în 9,63 secunde.

Jamaica reuşeşte să acapareze podiumul în cadrul probei de 100m, atât prin Usain Bolt cât şi prin Yohan Blake, clasat pe locul al doilea cu 9,75 secunde. Aceste reuşite par să fie un cadou al sportivilor jamaicani pentru naţiunea care a serbat pe 6 august, 50 de ani de la independenţă.

La aceeaşi probă, atletele jamaicane reuşeau să câştige medaliile de aur şi bronz, iar la proba de 200m feminin viteză în semifinale au fost calificate 3 atlete din această ţară. În finală, Fraser-Pryce reuşind să obţină medalia de argint, marcată pe podium de atletele americane.

Conform paginii oficiale a Jocurilor Olimpice de la Londra, Usain Bolt declara faptul că relxarea dinaintea cursei este ritualul său de pregătire şi că scopul său este acela de a deveni o legendă. Rezultatele înregistrate de el şi colegii săi în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra conturează acest vis al celui mai rapid om al planetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor