Bolojan: "În mod cert, o parte dintre votanţii PNL s-au simţit trădaţi"

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook / ilie.bolojan)

Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, unul dintre cei mai respectaţi liberali, a admis că o parte dintre votanţii PNL s-au simţit trădaţi pe motiv că PNL a făcut alianţă cu PSD-ul.

Întrebat dacă PNL şi-a trădat electoratul în condiţiile în care Florin Cîţu a promis că nu se va alia cu PSD dar apoi a făcut-o, iar preşedintele Iohannis a anunţat că adversarul PNL-ului este PSD-ul însă a chemat PSD-ul la guvernare, Bolojan a răspuns:

„În mod cert, o parte dintre votanţii PNL ne-au votat nu neapărat pentru calităţile unor candidaţi sau ale unor echipe ale partidului în anumite judeţe, ci a fost un vot anti PSD. Cu certitudine, aceşti votanţi – nu ştiu cât sunt din totalul votanţilor PNL – s-au simţit trădaţi”, a declarat Bolojan.

Totodată, întrebat dacă este mulţumit de cum arată PNL-ul condus de Florin Cîţu, Bolojan a mai apreciat şi că Florin Cîţu a reuşit să câştige preşedinţia PNL cu sprijinul informal al preşedintelui Iohannis şi cel explicit al unor grei din partid, precum Boc.

„Domnul Florin Cîţu a câştigat preşedinţia PNL în principal din trei cauze. Era premierul României în funcţie şi e, în general, recomandat ca preşedintele partidului de guvernământ să fie şi premier, ca să dubleze autoritatea politică - deci administrativă - şi să poată performa guvernarea, pentru că altfel pot apărea probleme. Astăzi nu mai este premier, a beneficiat de sprijinul informal al preşedintelui Iohannis şi de sprijinul explicit al multor colegi care au autoritate în partid, domnul primar Boc, prim-vicepreşedinţii şi aşa mai departe. Dar astăzi dl Cîţu şi partidul este în situaţia în care nu putea să fie foarte diferită de cea de azi cât timp s-a schimbat un macaz destul de important.

Anunţi în Congres că nu te vei alia cu PSD niciodată, după care faci o coaliţie. Nu mai este premier, deci este evident că aici buna funcţionare a partidului este dată şi de o bună relaţie a dânsului cu partea guvernamentală, în aşa fel încât lucrurile să meargă, dar situaţia de faţă nu putea fi estimată că va fi total diferită şi deci, problema care se pune în cazul PNL astăzi e că fiind un partid de guvernământ are responsabilitatea gestionarii ţării. (...) numai de nişte scandaluri interne în partid nu are nevoie ţara. PNL trebuie să se concentreze pe a da un suport guvernării ca să limităm efectele crizei energetice atât cât e posibil nefăcând ani de zile ceea ce trebuia făcut (...)”, a declarat Bolojan, la Digi24.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne