Bogdan Aurescu a participat la inaugurarea noului sediul al Liceului francez Anna de Noailles

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a participat, luni, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor noului sediu al Liceului francez „Anna de Noailles” din Bucureşti.
Epoch Times România
30.01.2012

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a participat, luni, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor noului sediu al Liceului francez „Anna de Noailles” din Bucureşti.

Bogdan Aurescu a relevat semnificaţia politică a evenimentului în contextul derulării Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, subliniind angajamentul constant al autorităţilor române pentru Francofonie şi predarea limbii franceze. „Suntem în faţa unui exemplu pozitiv de angajament îndeplinit al Foii de parcurs a Parteneriatului Strategic care uneşte România şi Franţa din 2008. Vă asigur, domnule ambasador Henri Paul, de voinţa noastră politică de a da un nou suflu Parteneriatului Strategic, pentru dezvoltarea relaţiei noastre bilaterale strânse în spiritul tradiţiei şi continuităţii”, a declarat secretarul de stat, adresându-se ambasadorului Franţei la Bucureşti.

Ceremonia a constituit o ocazie pentru reliefarea excelentei cooperări bilaterale în vederea realizării acestui obiectiv, care răspunde nevoilor educaţionale ale societăţii româneşti, constituind un exemplu de participare activă a României în ansamblul activităţilor Francofoniei, precum şi al interesului constant al autorităţilor române pentru cooperarea româno-franceză în domeniul educaţiei şi al difuzării valorilor şi tradiţiilor culturale franceze în ţara noastră.

Au fost evocate dotarea complexă de care se va bucura noul obiectiv de învăţământ, permiţând aplicarea celor mai avansate tehnologii educaţionale, baza materială modernă şi orientarea spre asigurarea unui nivel performant, la nivel internaţional, al absolvenţilor liceului francez din Bucureşti.

Cu prilejul punerii primei „pietre de temelie” au mai susţinut alocuţiuni Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi al sporturilor, François Marchand, preşedintele Asociaţiei Părinţilor şi Henri Paul, ambasadorul Republicii Franceze în România.

De asemenea la eveniment au participat şi alţi demnitari care au contribuit la sprijinirea demersurilor pentru realizarea noului proiect al sediului Liceului Francez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor