Bode sare în apărarea mascaţilor care au terorizat o mamă şi fiica sa minoră: Nu este vina lor. Documentaţia nu era corectă

Lucian Bode - gov.ro
Lucian Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le ia apărarea poliţiştilor care au greşit adresa unei descinderi, unde au terorizat şi ar fi ameninţat cu pistolul o mamă şi fiica ei minoră. Mai exact, Bode consideră că nu este vina agenţilor de pe teren, ci a informaţiilor eronate avute la dispoziţie.

“Aţi văzut explicaţiile publice, cu numărul cadastral 26, respectiv 26A. Pe mine aceste explicaţii mă interesează foarte puţin. Eu consider că s-a greşit, de aceea, specialişti din Direcţia Control Intern vor face verificări şi vor lua toate măsurile care se impun. Această acţiune, spun foarte răspicat, nu a avut la bază o documentare corectă. Nu este vina celor care au executat misiunea, ştiţi foarte bine că în astfel de situaţii se face o documentare înainte şi nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la faţa locului, în situaţia în care documentarea dinainte nu a fost una corectă”, a susţinut Bode, citat de spotmedia.ro.

De asemenea, şeful MAI a ţinut să precizeze că, în ceea ce priveşte situaţia înregistrată în localitatea Clinceni, judeţul Ilfov, investigaţiile premergătoare efectuării percheziţiei domiciliare au fost efectuate de către poliţiştii de la Direcţia Poliţie Transporturi, care au şi participat la respectiva descindere.

Reamintim că, în dimineaţa zilei de miercuri, o femeie şi fiica sa minoră au trăit clipe de groază după ce au fost trezite în jurul orei 5:00 de mascaţi, care le-au distrus uşa, le-au imobilizat folosind violenţa şi le-ar fi ameninţat cu pistolul.

“Aşa-zişii apărători ai oamenilor de rând au greşit adresa. Eu am fost bruscată (...) Mi-au pus arma în piept, au vrut să-mi împuşte câinele. Sunt vânătă pe mâini, ţineau de mine, voiau să-mi împuşte câinele în cap. Voiau să plece fără să-mi spună de ce fac asta. Nu sunt capabili să găsească adresele. Vreau să-i dau în judecată pentru ce mi-au făcut. Le fac reclamaţie. Vreau doar să-şi ceară scuze public, să nu se mai întâmple aşa ceva în ţara asta şi să fie traşi la răspundere. Am braţele tumefiate, pline de echimoze”, a declarat ulterior Cecilia Grecu, proprietara locuinţei, pentru Ziare.com.

În imaginile video apărute în spaţiul public, Cecilia Grecu poate fi văzută alergând după poliţişti pentru a le cere socoteală. De asemenea, femeia a chemat şi salvarea din cauză că fiica sa a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fiica Ceciliei Grecu a confirmat spusele mamei sale cu privire la brutalitatea mascaţilor în momentul intervenţiei lor:

“Mascaţii ne-au bruscat, ne-au ameninţat cu armele lor, au vrut să ne împuşte câinele care ne păzeşte (şi pe noi: ‘vă împuşcăm şi pe dumneavoastră dacă nu luaţi câinele’). Mascaţii ne-au abuzat, ne-au traumatizat, apoi au plecat liniştiţi către adresa corectă, certându-ne aspru că e vina noastră deoarece nu avem numărul imobilului scris pe poartă. Probabil aşa au fost de vină şi sărmanii ostatici de la Oneşti. La fel şi biata Alexandra de la Caracal şi mulţi, mulţi alţii. Mă gândesc de ce sunt familiile altora şi familia mea de vină pt faptul că mascaţii şi Poliţia Română sunt plătiţi la greu din banii publici, dar nu sunt capabili să descindă la adresa corectă pentru a-şi îndeplini misiunile. Eu şi mama mea ne dorim ca întreaga ţara să afle cum instituţiile statului nu îşi asumă nici o greşeală, dar comit erori extrem de grave şi abuzuri inimaginabile zilnic, provocând victime. Menţionez că personalul de la 112 s-a comportat nedemn, ei sunt mereu grăbiţi şi tot ce reclamăm se pare că e din vina noastră, iar pe ei îi cam deranjăm”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne