Blaga: Ziua porţilor deschise la Vila Dante, o tentativă de manipulare grosolană a alegătorilor

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut să se renunţe la organizarea evenimentului Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante pentru ca aceasta ar fi o manevră periculoasă chiar în ziua votului.
Vasile Blaga comunică presei poziţia PDL în privinţa referendumului, 24 iulie 2012 (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
29.07.2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut să se renunţe la organizarea evenimentului Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante pentru ca aceasta ar fi o manevră periculoasă chiar în ziua votului. El a spus că premierul Ponta ar trebui să organizeze şi el o zi a porţilor deschise la "apartamentul său de 500 de metri pătraţi" din zona Circului şi la cele două vile pe care le are în localitatea Cornu.

Blaga a vorbit despre "o tentativă de manipulare grosolană a alegătorilor în ziua votului şi o formă de campanie electorală mascată, susţinută de USL prin intermediul instituţiilor statului", o "manevră ieftină, care vine la capătul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinaţiei Vilei Dante incită publicul şi poate genera reacţii imprevizibile".

"Acţiunea organizată de RA-APPS este doar un pretext pentru manevre şi presiuni de natură electorală. Vila Dante se află în vecinătatea imediată a Vilei Lac 3, reşedinţa oficială a preşedintelui ales al României. Există informaţii după care acţiunea va fi folosită pentru a genera violenţe în zona reşedinţei oficiale a preşedintelui României. Cerem RA-APPS, aflat în subordinea secretarului general al Guvernului, aflat la rândul său în subordinea directă a primului ministru Ponta, să renunţe la această manevră periculoasă care poate avea ca rezultat creşterea tensiunii sociale în ziua referendumului", a precizat Vasile Blaga.

RA-APPS a anunţat că Vila Dante va putea fi vizitată duminică, între orele 10 şi 20 de oricine doreşte. Premierul Ponta a susţinut recent că preşedintele suspendat Traian Băsescu ar urma să intre în posesia clădirii, la terminarea mandatului, şi că ar fi acceptat alocarea a peste un milion de euro de la bugetul de stat pentru reabilitarea şi amenajarea construcţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor