Blaga: USL promite să respecte democraţia doar la somaţia UE

Vasile Blaga, Preşedintele PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.07.2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat miercuri că raportul MCV demonstrează faptul că USL a atacat instituţiile şi independenţa Justiţiei.

“Raportul CE stabileşte foarte clar că Guvernul condus de Victor Ponta a atacat şi a slăbit instituţiile democratice, independenţa justiţiei. Raportul condamnă atacurile în serie ale Guvernului Ponta asupra justiţiei şi instituţiilor statului de drept după două luni de guvernare. CE notează în raport că justiţia a făcut progrese însemnate, a corijat deficienţe şi şi-a consolidat independenţa până la instalarea Guvernului Ponta. După instalarea Guvernului Ponta raportul constată presiuni împotriva justiţiei şi cere măsuri imediate pentru îndepărtarea abuzurilor comise tot de Guvernul Ponta (...) Victor Ponta şi USL au târât România în situaţia dezastruoasă de azi, nu au făcut-o nici PDL, nici preşedintele Traina Băsescu”, a declarat Blaga.

Democrat-liberalul a adăugat că România nu are nevoie de un Guvern căruia îi trebuie “somaţie” de la UE pentru a respecta democraţia. “România nu are nevoie de un Guvern care promite să respecte democraţia doar la somaţia UE. România nu are nevoie de un Guvern care califică de propagandă fascistă îngrijorarea comună a opiniei publice interne şi internaţionale. România nu are nevoie de o conducere USL care permite declaraţii halucinante precum cele ale fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, care consideră raportul CE o jignire şi-l face politruc pe preşedintele Comisiei, Barroso", a subliniat şeful PDL.

El a mai precizat că România a primit prin MCV un “vot de blam” din partea Europei, şi singurul care şi-a manifestat sprijinul pentru cuplul Ponta-Antonescu este liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin.

“Acţiunile antidemocratice ale USL care au provocat indignarea UE sunt o lovitură directă dată nivelului de trai al fiecărui român, abuzurile Guvernului Ponta au ştirbit leul, iar neîncrederea investitorilor străini îi lasă pe români fără locuri de muncă şi măreşte şomajul. Îngrijorarea UE poate duce la restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi la muncă, îi poate lăsa pe agricultorii români fără subvenţii”, a mai declarat preşedintele PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor