Blaga susţine că ştia de intenţia preşedintelui de a-i propune lui Ponta funcţia de premier

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat luni că ştia de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a-i propune liderului PSD, Victor Ponta, funcţia de premier.
Epoch Times România
19.03.2012

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat luni că ştia de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a-i propune liderului PSD, Victor Ponta, funcţia de premier.

Potrivit lui Blaga, la discuţia avută de Traian Băsescu cu premierul de la acea vreme Emil Boc, în care acesta din urmă a susţinut că doreşte să îşi prezinte demisia, au participat mai mulţi lideri PDL.

"Discuţia nu a fost numai cu mine. Am fost mai mulţi colegi la discuţia cu domnul preşedinte. A fost şi domnul Boc şi domnul Flutur şi domnul Oltean. A fost o discuţie duminică seara, înainte de a-şi da demisia domnul premier, dar ştiam că îşi va da demisia. Ne-a comunicat că va face o astfel de ofertă", a susţinut Blaga.

Întrebat dacă ar fi trebuit ca Victor Ponta să accepte "oferta" preşedintelui Traian Băsescu, Blaga a replicat că nu doreşte să se pună în situaţia liderului PSD.

"Nu mă pot pune eu în situaţia domnului Ponta, ce doreşte sau ce nu doreşte, dar era un moment în care, dacă ar fi preluat conducerea Guvernului, sigur cu o majoritate pe care domnia sa era obligat să o realizeze, ar fi văzut că nu e foarte simplu să guvernezi România în situaţii delicate", a conchis preşedintele Senatului.

Într-un interviu la B1 tv, duminică seară, şeful statului a susţinut că i-a propus preşedintelui PSD, Victor Ponta, în februarie, după demisia lui Emil Boc, să preia funcţia de şef al Executivului, dar acesta nu a acceptat.

Ulterior, Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a negat în mod categoric existenţa vreunei oferte "serioase şi oficiale" făcute către USL de preşedintele Traian Băsescu, cu privire la preluarea postului de premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor