Blaga: Plecarea fiecărui coleg din partid este o pierdere

Vasile Blaga. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.04.2012

Plecările mai multor parlamentari ai PDL din partid reprezintă o pierdere, dar şi un semnal de alarmă, susţine preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

"Plecarea fiecărui coleg din partid este un semnal de alarmă şi ţinem cont de el. (...) Plecarea fiecărui coleg este o pierdere. Nu ştiu dacă până la urmă domnul Petru Filip va pleca sau nu. (...) Până la urmă, destui nu rezistă tentaţiei iluzorii de a avea un loc mai călduţ în parcursul lui politic. Eu nu sunt de acord", a spus, luni, înainte de şedinţa grupului parlamentar al PDL din Senat, Blaga.

El a adăugat că, deşi îi pare rău că unii colegi democrat-liberali aleg să părăsească PDL, speră că partidul "se va curăţa".

"Noi nu am avut tabere în partid. Am avut colegi care au susţinut o moţiune şi colegi care au susţinut o altă moţiune. De aici până la tabere este un drum lung. Fiecare îşi gestionează cum doreşte cariera politică. Poate şi partidul se curăţeşte în sfârşit. Îmi pare rău, în acelaşi timp, de cei care pleacă, dar poate aşa Opoziţia vine în plen şi vom putea discuta proiectele de legi. Şi astăzi (n.r. luni) vor trece foarte multe proiecte de lege prin adoptare tacită", a mai spus preşedintele Senatului.

Întrebat dacă venirea lui Emil Boc în Parlament pentru a discuta cu deputaţii şi senatorii democrat-liberali este o dovadă că în partid nu este totul în regulă, Vasile Blaga a spus că prezenţa liderului PDL este un semnal că formaţiunea se pregăteşte serios de campania electorală.

"Astăzi am avut nu mai puţin de trei discuţii cu domnul Emil Boc - la Coaliţie, în Birou şi aici", a spus acesta.

De asemenea, preşedintele Senatului a adăugat că eventuala convocare a unui Congres PDL nu este oportună, prioritate pentru democrat-liberali fiind, în opinia lui Vasile Blaga, câştigarea alegerilor locale cu un scor cât mai bun.

"Nu e cazul acum. Cazul acum este să scoatem un scor cât mai bun la alegerile locale şi să îi reconfirmăm pe primarii şi pe preşedinţii de consilii judeţene pe care i-am câştigat în 2008", a conchis Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor