Birchall, despre tichetele propuse de Firea pentru donatorii de plasmă: O mită electorală. Nu vă lăsaţi cumpăraţi cu 2 lei!

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a reacţionat dur, miercuri, la anunţul Gabrielei Firea că va propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect prin care persoanele care au suferit de Covid să primească tichete în valoare de 1.000 de euro în schimbul donării de plasmă. Astfel, Birchall o acuză pe Firea că încalcă cu bună ştiinţă însuşi principiul donaţiei şi că, de fapt, propune un “schimb murdar”, şi anume, “bani din bugetul primăriei pentru un vot”.

“‘Ai, n-ai mingea, tragi la poartă’. Se zice că ar fi zis asta Hagi, dar nimeni nu bagă mâna-n foc, e mai mult o zicală din fotbal. Eu cu fotbalul nu ştiu prea bine, îi las pe băieţii din familie să se manifeste plenar în direcţia asta (Liverpool!). Unde mi se pare însă că se potriveşte zicătoarea asta deşi nu e vorba de fotbal, e la acţiunile doamnei Firea: e sau nu e cazul, e nevoie sau nu e, doamna Primar e mereu dispusă să dea chestii, în general bani. Ce persoană darnică, nu? Dar e foarte uşor să fii darnic atunci când nu dai de la tine, atunci când stai pe un morman de bani strânşi de la ‘fraierii’ care muncesc şi care plătesc taxe şi poţi să împarţi cu generozitate din acei bani celor care te votează cu gândul că vor mai primi şi data viitoare”, a precizat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru al Justiţiei a mai susţinut că “politica pomenilor electorale” a funcţionat zeci de ani pe meleagurile dâmboviţene şi că că unii încă mizează pe ea.

“O combinaţie a tehnicii moderne a PR-ului de faţadă şi a tradiţiei politicianiste înrădăcinate pe la noi. Doar că nu se mai dau găleţi, zahăr şi ulei, cel puţin nu pe faţă, ci se dau direct bani, vouchere, excursii... Una peste alta, tot mită electorală se cheamă”, a adăugat Birchall.

Totodată, în ceea ce priveşte tichetele date în schimbul donaţiilor de plasmă, fostul ministru consideră că Primarul General al Capitalei încalcă cu bună ştiinţă însuşi principiul donaţiei.

“Atunci când donezi, nu aştepţi nimic în schimb, cu atât mai puţin o plată în bani...cu atât mai mult cu cât donezi plasma să salvezi alte vieţi, nu?! Dar aşa cum se propune de către doamna Primar e de fapt un schimb murdar: bani din bugetul primăriei pentru un vot... pentru doamna primar! Oameni buni, e timpul să nu mai ‘cumpărăm’ astfel de daruri otrăvite, e timpul să ne deşteptăm şi să îi deşteptăm şi pe cei de lângă noi care poate se mai bucură la aşa ‘cadouri’”, a afirmat Ana Birchall.

Nu în ultimul rând, Birchall a făcut apel ca cetăţenii să nu se mai lase cumpăraţi cu “doi lei”, indiferent de cât de mari sunt greutăţile pe care le înfruntă în prezent.

“Aceşti leuţi amărâţi amanetează viitorul vostru şi al copiilor voştri şi se traduc prin lipsa apei calde şi prin traficul infernal din oraş, de exemplu”, a conchis fostul ministru.

Reamintim că, marţi, Gabriela Firea, intrată deja în campanie electorală, a anunţat că va propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă. Mai exact, aceştia ar urma să primească tichete în valoare de 1.000 de euro. Primăriţa a mai ţinut să precizeze că proiectul a fost scris chiar de ea, în colaborare cu medicii de la Administraţia Spitalelor, şi vizează convingerea, prin mijloace materiale, a celor ce s-au vindecat de Covid-19 să doneze pentru a salva viaţa altor persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne