Birchall acuză o campanie de denigrare orchestrată din interiorul Primăriei Capitalei. Firea, somată să dea explicaţii

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall acuză că unii dintre "postacii" cu conturi false care i-au invadat pagina de Facebook pentru a o denigra şi a "deturna atenţia de la informaţii importante pentru opinia publică" sunt angajaţi ai Primăriei Capitalei, instituţie condusă de Gabriela Firea.

În aceste condiţii, Birchall îi solicită Gabrielei Firea să explice în regim de urgenţă dacă în fişa postului angajaţilor Primăriei Capitalei este ca în timpul serviciului să desfăşoare activităţi cu iz politic în beneficiul ei şi îi atrage atenţia că aceste acţiuni şi complicităţi sunt infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi de Procedură Penală.

De asemenea, fostul ministru le solicită autorităţilor legale competente să se sesizeze din oficiu, în regim de urgenţă, căci cele sesizate de ea vizează folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.

Redăm postarea fostului ministru:

"Am observat că, de la o vreme, pagina mea oficială de Facebook a fost invadată de diverşi postaci cu conturi false care aveau "misiunea specială" să mă denigreze şi să deturneze atenţia de la informaţiile importante pentru opinia publică. Am avut curiozitatea să văd şi eu cine sunt aceşti troli. Şi... surprize, surprize! Înţeleg că aceşti postaci cu conturi false duc direct la Primăria Capitalei! Şoc şi groază!

Parcă nu-mi venea să cred... am verificat şi răsverificat. Rezultatul - acelaşi, fără putinţă de tăgadă! Doamna Primar General Firea, vă solicit public să confirmaţi şi să explicaţi în regim de urgenţă - deoarece cheltuirea banilor publici este o informaţie de interes public - dacă în fişa postului acestor angajaţi ai Primăriei Capitalei este ca în timpul serviciului să desfăşoare activităţi cu iz politic în beneficiul dvs., direct, ca de pildă invadarea paginilor diverselor persoane publice faţă de care nu aveţi o simpatie deosebită, pentru ca aceştia să fie atacaţi şi denigraţi şi pentru a deturna discuţiile de la teme extrem de importante - ca de exemplu cele privind justiţia.

Vă învederez faptul că aceste acţiuni şi complicităţi sunt infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi de Procedură Penală şi tocmai de aceea este imperios necesar ca Dvs .personal să clarificaţi cât mai repede aceste aspecte. De asemenea, solicit autorităţilor legale competente să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgenţă, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.

P.S. Mulţumesc din suflet cititorilor paginii mele care mi-au indicat această 'ispravă' a doamnei Primar General şi îi rog totodată pe toţi prietenii de aici de pe Facebook, în special pe cei pricepuţi în IT, să continue să-mi semnaleze astfel de derapaje. Nu mai putem tolera jaful din banii publici.", scrie, pe Facebook, Ana Birchall.