Bielorusia condamnă doi jurnalişti străini

Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko (Valery Sharifulin\TASS via Getty Images)

Un tribunal din Minsk a condamnat doi fotoreporteri, dintre care unul de la RFE / RL, pentru încălcarea legii din Bielorusia privind adunările publice şi i-a condamnat pe fiecare la câte 11 zile de închisoare, conform publicaţiei RFE/RL.

Un tribunal districtual din Frunze i-a declarat vinovaţi, în cadrul unui proces din 16 septembrie, pe fotojurnalistul RFE / RL Uladz Hrydzin şi pe un alt fotograf, Alexandr Vasiukovici. Al treilea bărbat, prietenul lor Iahor Kaliahin, a fost amendat cu 540 de ruble (210 dolari) sub aceeaşi acuzaţie.

Cei trei au fost sechestraţi într-un bar din Minsk de un grup de bărbaţi care purtau cagule, pe 13 septembrie, în timp ce în capitala bielorusă avea loc un miting mamut la care participau zeci de mii de persoane pentru a protesta împotriva rezultatelor oficiale de la alegerile prezidenţiale din 9 august.

Pe 4 septembrie, şase jurnalişti din Bielorusia au fost condamnaţi la trei zile de închisoare după ce au fost de asemenea reţinuţi în timp ce transmiteau de la un protest anti-guvernamental din capitala Minsk.

Autorităţile bieloruse au retras acreditările a cel puţin 17 jurnalişti de la redacţii străine - inclusiv cinci de la RFE / RL - care au acoperit protestele din întreaga ţară.

Mai multe amănunte aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe