Bicicleşti. Duminică, bucureştenii fac mişcare în aer liber

.
. (Bogdan Florescu / Epoch Times)

Sâmbătă, mii de bucureşteni s-au plimbat "La şosea", bucurându-se de aerul curat şi de compania celorlalţi doritori de mişcare. Duminică începând cu ora 11, locuitorii Capitalei vor putea să se plimbe cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur şi simplu per pedes pe bulevardul Pavel Kiseleff, care va fi închis traficului rutier, în cadrul campaniei Bicicleşti, iniţiată de Gândul şi Prosport.

Cu toate că de obicei Bd Kiseleff este destul de aglomerat, la acest sfârşit de săptămână, distanţa dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei va fi la dispoziţia celor care îşi doresc să îşi petreacă ziua liniştit, departe de trafic şi aglomeraţie.

„Bucureştiul este sufocat tot timpul de maşini”, a afirmat un tânăr săptămâna trecută, în prima zi de BICICLEŞTI. „De aceea, campania aceasta este binevenită. Este un lucru excelent. Ar trebui să se facă mai des, poate chiar şi în timpul săptămânii. Cred că nicio metropolă a Europei nu a fost proiectată pentru un asemenea flux de maşini, dar există soluţii...”, conform Mediafax.

„Aceasta este o idee foarte frumoasă, extraordinară", a spus şeful unui centru de închiriat biciclete din Parcul Kiseleff, precizând că sâmbăta trecută a avut mult mai mulţi clienţi decât de obiecei. Centrul din Parcul Kiseleff este deschis şi în acest weekend, între orele 10:00-19:00.

Având un act de identitate – buletin, paşaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicletă gratuit, pentru a face o plimbare de două ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură