Bernardo Provenzano, capo dei capi, moare în închisoare la 83 de ani

Fostul şef suprem al organizaţiei mafiote Corleone, Provenzano, a murit în închisoare la vârsta de 83 de ani. El a fost condamnat pentru mai multe crime şi atacuri cu bombe în Italia.
Bernardo Provenzano.
Bernardo Provenzano. (Captură Foto)

Bernardo Provenzano, “şeful şefilor” organizaţiei de tip mafiot Cosa Nostra, care a condus puternicul clan Corleone, a murit miercuri, la 10 ani de la capturarea sa în Sicilia, după ce, câteva decenii, s-a ascuns în zona rurală a Italiei.

În ultimii ani, Provenzano, în vârstă de 83 de ani, a fost ţinut sub măsuri de strictă securitate la un spital din Milano. Avocatul său, Rosalva Di Gregorio, a invocat starea şubredă a sănătăţii fizice şi mintale a fostului şef în câteva încercări eşuate de a-i convinge pe procurori să uşureze condiţiile de detenţie destinate să-i împiedice pe mafioţi să-şi folosească puterea din spatele gratiilor.

Reputatul “capo dei capi” (şeful suprem) a fost arestat în 2006, după ce a încercat să se ascundă 43 de ani. El a fost condamnat în absenţă pentru peste 12 crime şi pentru că a făcut partea din structura de conducere a organizaţiei Corleone care a ordonat atacurile separate cu bombă din 1992 unde au fost ucişi doi investigatori influenţi anti-Mafia, Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino. În plus, capo dei capi a fost condamnat pentru organizarea atacurilor cu bombă din 1993 din Roma, Milano şi Florenţa, inclusiv un atac în apropierea galeriei de artă Uffizi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe