Berlusconi promite o luptă parlamentară împotriva magistraţilor

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi la sediul UE, 13 decembrie 2012. (John Thys / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2013

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, care se confruntă cu un proces pentru fraudă fiscală şi acuzaţii sexuale şi este anchetat pentru luare de mită, a promis să lupte împotriva procurorilor, după ce parlamentul se va deschide în această săptămână, potrivit rapoartelor Reuters şi AP.

Liderul partidului Poporul Libertăţii (PDL) s-a ciocnit adesea cu magistraţii în timpul celor două decenii de când face politică, dar problemele au escaladat în această lună, pe măsură ce procesul său privind acuzaţiile de solicitare de servicii sexuale de la o prostituată minoră se apropie de sfârşit.

Berlusconi a promis o "bătălie parlamentară", acuzând judecătorii de stânga că încearcă să saboteze opoziţia de centru-dreapta, care este cel de-al doilea grup ca mărime din parlament în urma alegerilor generale neconcludente de luna trecută.

"Este o luptă pe care nu o putem pierde dacă nu vrem ca Italia să continue să fie o ţară în care nu există nicio garanţie pentru oricine se dedică serviciului public", a spus el, potrivit unor extrase dintr-un interviu ce va fi difuzat vineri.

Comentariile lui Berlusconi cresc tensiunile dintre el şi magistraţi după alegerile în urma cărora niciun partid nu a fost capabil să formeze un guvern, tocmai când Parlamentul se pregăteşte să se întrunească pentru prima dată, vineri.

Atât partidul de centru-stânga cât şi Mişcarea anti-instituţională 5-Star a fostului actor de comedie Beppe Grillo l-au atacat pe Berlusconi pentru comentariile sale antagoniste persistente, iar preşedintele Giorgio Napolitano a fost alarmat de disputele îndelungate.

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii PDL au protestat în faţa tribunalului din Milano unde avea loc procesul lui Berlusconi pentru acuzaţii de solicitare de servicii sexuale de la o prostituată minoră, fapt care l-a determinat pe preşedinte să-i avertizeze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor