Belodedici şi Rotariu speră ca fotbalul reşiţean să revină

(Michael Regan / Getty Images)
Epoch Times România
29.01.2013

Fotbalul cărăşean se află într-un moment delicat, iar perspectivele nu sunt încurajatoare, aceasta este opinia unor foşti mari fotbalişti bănăţeni.

Prezenţi la Reşiţa cu prilejul desfăşurării Cupei Stelele Banatului, Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu şi-au exprimat speranţa că fotbalul din Caraş-Severin va redeveni, într-un viitor nu foarte îndepărtat, ceea ce a fost odată.

Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu au fost marile vedete ale competiţiei ce a reunit la Reşiţa elita fotbalului bănăţean din ultimele decenii.

Prezenţi la Cupa Stelele Banatului, Belodedici şi Rotariu au rememorat anii de glorie ai fotbalului cărăşean. Din păcate, actuala conjunctură nu e deloc încurajatoare, spune Miodrag Belodedici, cel mai titrat fotbalist român al tuturor timpurilor.

Jucătorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni de două ori, cu două echipe diferite (Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad), crede că fotbalul din Caraş-Severin traversează o perioadă foarte dificilă.

"Din păcate, nu putem vorbi de fotbal, pentru că nu există în judeţ acest sport. Eu consider că, în primul rând, trebuie să fie interes din partea tuturor factorilor responsabili, pentru sport. Să promoveze sportul încă de pe băncile şcolii, din primii ani. Copiii trebuie să aibă asigurat terenul de sport, mingea, poarta, tricoul şi apă caldă şi sunt convins că vor veni la fotbal", a precizat Miodrag Belodedici.

"Eu sunt un om optimist, dar este păcat de ceea ce se întâmplă, mai ales că judeţul a avut o serie de jucători valoroşi de-a lungul timpului. Mulţi dintre ei au jucat, alături de mine, în echipa naţională: Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Cristi Chivu. Sunt doar câţiva dintre jucătorii pe care i-a dat Caraş-Severinul. Eu, totuşi, cred că nu va dura foarte mult până când Reşiţa va avea echipă în prima ligă. Mi-aş dori să vin aici, la Reşiţa, aşa cum am venit cu Steaua şi am jucat pe un stadion arhiplin, care striga într-un glas ", a afirmat, la rândul său, Iosif Rotariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor