Bazac confirmă controalele la "magazinele de vise"

Ministrul roman al Sănătăţii, dr. Ion Bazac. (www.ms.ro)
Epoch Times România
06.06.2009

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a confirmat, vineri, la Galaţi, că sunt efectuate controale la medicamente şi substanţe organice "de vise".

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi Autoritatea Sanitar-Veterinară fac controale în aşa-zisele "magazine de vise", unde se vând substanţe organice care dau şi efecte halucinogene, dar pe care, actuala legislaţie, nu poate să le scoată de pe piaţă.

"Am discutat şi cu ai noştri colegi de la Londra, acolo unde este înregistrată firma, şi ne-au spus că şi ei au aceeaşi problemă. Urmează ca Uniunea Europeană să decidă care va fi modalitatea legală de a bloca legal vânzarea acestor produse. Nu mi se pare normal ca vânzarea salviei la pliculeţ să nu poată fi controlată", a precizat Bazac.

Ministrul Sănătăţii a precizat că de mai multă vreme se fac controale şi pentru medicamentul "Super slim", existând suspiciunea că este infectat cu amfetamine.

În mai multe judeţe din ţară au fost aplicate amenzi pentru vânzarea produselor pe bază de plante care conţin substanţe cu efect de relaxare, afrodiziac, euforic sau halucinogen, comercializate prin intermediul unor magazine intitulate Weed Shop.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat controale în farmacii şi magazine tip Plafar pentru verificarea unor stocuri de suplimente alimentare care se consumă în curele de slăbire, ce conţin amfetamină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor