Bătaie în Parlament! Florin Roman, găsit pe jos cu sânge la nas după o altercaţie cu Dan Vîlceanu [VIDEO]

Incidentul dintre Roman şi Vîlceanu (Captură video)
Loredana Diacu
21.05.2024
Se încarcă player-ul...

Deputaţii Florin Roman (PNL) şi Dan Vîlceanu (exclus din grupul parlamentar PNL) ar fi fost, marţi, protagoniştii unei scene greu de imaginat în Parlamentul unei ţări europene. Mai exact, cei doi au avut o altercaţie în urma căreia Roman a fost văzut cu sânge la nas.

Altercaţia a pornit în sala de plen unde cei doi au schimbat vorbe grele. Apoi, Vîlceanu l-a scos pe Roman din sală şi, pe hol, a avut loc altercaţia fizică. Roman a intrat înapoi în sală ţinându-se de nas.

Surse din Parlament au declarat pentru Epoch Times că Vîlceanu i-ar fi spart nasul lui Roman.

Roman i-ar fi zis lui Vîlceanu, în sala de plen: "Băi, jegule!", Vîlceanu replicând: "Eu sunt jeg? Eu îmi dau colegii afară din partid?"

După un schimb aprins de replici, Vîlceanu l-a luat de după gât pe Roman, l-a scos din plen şi au urmat violenţele fizice.

Ulterior altercaţiei, deputatul Titi Stoica (AUR) a cerut suspendarea plenului din acest motiv, cererea fiind însă respinsă de preşedintele de şedinţă, social-democratul Alfred Simonis.

Contactat de Epoch Times, Florin Roman n-a răspuns la telefon.

Vîlceanu a negat informaţia, el admiţând, în discuţia cu reporterul Epoch Times, doar schimbul de replici dure.

"Să fim serioşi, nu s-a pus problema de pumn în nas, nici vorbă. Nu ştiu de ce zice lumea aşa. Doar ne-am certat. Eu stăteam cu un coleg în bancă, el a trecut, s-a oprit în dreptul meu, mi-a zis, na, i-am zis şi eu, l-am luat de după umăr şi l-am scos afară, nu vreau să fac din ţânţar armăsar dintr-o chestie urâtă, dar între noi", a declarat Vîlceanu.

Sunat de Epoch Times, Titi Stoica (AUR) a relatat că el ar fi sunat chiar şi la 112.

"Altercaţia a avut loc pe hol, la ieşirea din plen. Eu nu am văzut, dar mi-au zis colegii care au ajuns acolo că l-au găsit pe Roman pe jos şi l-au văzut cu nasul spart. Nimeni n-a filmat, numai l-au găsit pe jos", a relatat deputatul.

Potrivit lui Stoica, Simonis, care a prezidat şedinţa, "a pus batista pe ţambal". După ce a vorbit cu liderii de grup acesta ar fi zis că dacă nu există nicio plângere, nu există agresiune.

Materialul video poate fi urmărit aici.

UPDATE: Roman anunţă că va face plângere

Ulterior incidentului, Florin Roman susţine că Vîlceanu l-a atacat golăneşte, dându-i un genunchi în nas. El anunţă că va face plângere penală.

Redăm postarea lui Roman pe Facebook:

"Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproşat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea Regulamentului prin prezenţa lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câţi primari au plecat la Călăraşi. A urmat o altercaţie verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieşirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancţionare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor