Bătaie cu bocancii, în loc de arest preventiv

Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Un bărbat din Târgu-Jiu se află în stare gravă, în spital. Bărbatul a fost la câţiva paşi de moarte iar medicii au fost nevoiţi să îl opereze de urgenţă pentru a îl salva.

Ion Cucăilă a fost internat la secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean „Tudor Vladimirescu” cu hemoragie internă şi rupere de splină şi de intestine după ce, conform declaraţiilor sale, a fost bătut "ca un câine" de poliţişti, în timpul nopţii, pentru că nu s-a putut legitima.

"Când eram pe spate, mi-au băgat piciorul în stomac. Cu călcâiul, jucau pe mine. Jucau mingea cu mine. Băteau la mine ca la câini", a povestit bărbatul.

Bărbatul ieşea dintr-un bar din centrul municipiului Târgu Jiu, când, conform declaraţiilor sale, a fost oprit de o patrulă de la Poliţia Municipală, care i-a cerut să se legitimeze.

Cucăilă nu s-a legitmat, le-a răspuns poliţiştilor că nu are acte asupra lui. Repercursiunile au fost greu de imaginat şi greu de reparat de medicii din Târgu Jiu: „M-au dus la Poliţie, pentru că au zis că eu fac probleme. Acolo m-au lovit numai în burtă, iar de dimineaţă m-au luat şi m-au abandonat la podul Jiului. Nu mai ştiu câţi m-au lovit şi cum“, a povestit Ion Cucăilă.

Cucăilă, aruncat de poliţişti în drum, a fost găsit agonizând de muncitorii unei firmei. Milos, unul dintre ei l-a dus acasă. Dimineaţă, mama sa l-a găsit într-o stare gravă şi a chemat ambulanţa: „L-am auzit văitându-se şi am intrat să văd ce are. Când l-am văzut cât era de lovit am crezut că mi se face rău. De abia putea să vorbească“.

Şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au deschis o anchetă. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că agresorii sunt trei poliţişti de la serviciul de Ordine Publică şi un jandarm, care se aflau în patrulare.

„Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj a dispus efectuarea de cercetări în regim de urgenţă pentru a se stabili dacă aspectele semnalate se confirmă, fiind, de asemenea, sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Dacă vinovăţia lor va fi dovedită, reprezentanţii legii riscă să îşi piardă locul de muncă, dar şi să ajungă după gratii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne