Băsescu: Vreau cu un vot mai mult împotriva demiterii

Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, într-un interviu la TVR, că îşi doreşte ca la referendumul de pe 29 iulie să obţină cu un vot mai mult decât este necesar pentru a nu fi demis.

El a precizat că nu vrea să rămână şef al statului "la masa verde, pentru că acest lucru este posibil doar "la liga lui Mitică". În opinia lui Băsescu, nu este relevantă prezenţa la referendum, deşi aceasta este o condiţie esenţială pentru a se valida scrutinul.

"Eu am obligaţia să stau în faţa românilor (...) Pentru mine nu este, eu am alt obiectiv, obiectivul meu este să fiu vertical în faţa românilor (...) Obiectivul meu este să obţin mai multe voturi cu «Nu», pentru nedestituirea preşedintelui, decât voturi cu «Da». Eu nu sunt un om care să mă ascundă sub un prag", a spus Băsescu.

Dacă se va întâmpla să fie demis la referendum, Băsescu a declarat că îşi va lua mapa şi se va retrage la viaţa sa. În acest caz, el spune că vor urma trei luni de instabilitate şi bătălii politice, iar România va intra "în mare dificultate".

"Românii să se gândească dacă au nevoie de un preşedinte cu opt ani de experienţă, care şi-a asumat măsuri în perioadă de criză economică, sau au nevoie oameni noi, care cu greu au acces la partenerii externi pentru modul în care au dobândit puterea", a spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor