Băsescu: Televiziunea Română trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze; a ajuns o afacere

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Televiziunea Română ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze, adăugând că aceasta a ajuns o afacere.
Preşedintele român, Traian Băsescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
13.06.2012

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Televiziunea Română ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze, adăugând că aceasta a ajuns o afacere.

"Mărturisesc că nu mă pricep la chestiuni mai ales în zona asta media, dar vreau să ştiţi, în modul cel mai cinstit, un punct de vedere despre TVR. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât Televiziunea Română şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere şi domnul Lăzescu vă poate confirma pentru că am discutat de câteva ori cu domnia sa", a spus Băsescu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat a cui este afacerea, Băsescu a afirmat că a celor din televiziune. "A celor din televiziune, că nu cred că pe mine m-aţi văzut exagerat la televiziune, decât atunci când am avut ceva de spus", a răspuns şeful statului.

Potrivit preşedintelui, ar trebui numit un manager de televiziune la TVR, care să răspundă unor exigenţe date de lege pentru că este televiziune publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor