Băsescu spune că Ponta încearcă să-i păcălească pe străini aşa cum făcea Ceauşescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut luni seară premierului Victor Ponta să fie "cinstit" în relaţia cu el şi a menţionat că şi Nicolae Ceauşescu tot ca Ponta făcea, încerca să păcălească lumea internaţională.
Traian Basescu, conferinţă de presă la Cotroceni (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.11.2012

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut luni seară premierului Victor Ponta să fie "cinstit" în relaţia cu el şi a menţionat că şi Nicolae Ceauşescu tot ca Ponta făcea, încerca să păcălească lumea internaţională.

"Ţin să remarc şi totul are o limită în tratamentul pe care-l accept de la mincinoşi. Am văzut interviuri în care dl prim-ministru vorbeşte de lecţia pe care a învaţat-o în această vară şi cum îşi doreşte el coabitarea. Vreau să îi spun că cei cărora le-a dat interviul au primit şi declaraţiile de aici, cu certitudine le-au primit. Nu poţi, pentru presa externă, pentru a-ţi crea imaginea că ai înţeles lecţia verii, să ai nevoie să spui <> pentru că ai nevoie de această minciună, iar în ţară să-l foloseşti pe Băsescu şi pe afişe şi pe campanii virale pe Internet şi în declaraţii şi în minciuni cu privire la ce s-a întamplat la Consiliul European. Nu se poate. În acestă epoca nu poţi să spui una în ţară şi alta în străinătate, doar Ceauşescu a crezut ca poate păcăli aşa lumea democratică. Văd ca a venit şi al doilea, Ponta. Îl invit pe primul-ministru să fie cinstit în relaţia cu preşedintele şi în relaţia cu lumea internaţională", i s-a adresat şeful de stat premierului.

Băsescu a spus că mai bine Guvernul ar fi preocupat de locurile de muncă decât de Consiliul European şi a sugerat că premierul nu înţelege mecanismele europene. "Este atât de tehnic încât mă îngrozesc (discursul referitor la Consiliul European), dar până la urmă trebuie să facem şi exerciţiul ăsta (râde. n.red.), ştiu că nu place nici telespectatorilor, dar trebuie să înţelegem că avem nişte probleme, că neexplicate o să rămână undeva în aer şi poate le înţelege chiar şi premierul, sunt convins că dacă se uită atent o să înţeleagă şi priorităţile şi mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bâta, frate! O preocupare majoră pentru Guvern poate fi ce se întâmplă acum pe piaţa muncii în România. Mechel-ul (firmă rusă, n.red.) a închis deja două combinate şi urmează să suspende producţia în alte trei. Ar fi bine ca dl Ponta, care era şef al Corpului de Control când au fost privatizate aceste combinate, să se uite la condiţiile de privatizare şi să vadă dacă mai e ceva de făcut, dacă nu, trebuie luate măsuri pentru a găsi soluţii de creare de locuri de muncă, chestiune care ar trebui să fie în atenţia Guvernului dar şi a oamenilor ăstora care sunt în campanie, văd că numai se jignesc între ei cei din campanie, nu prezintă nicio perspectivă de la nivelul partidelor aflate în competiţie, eventual se mai ocupă de preşedinte, dar să dea soluţiii pentru oamenii care sunt deja acasă de la Mechel şi pentru cei care vor fi acasă din decembrie, sunt cinci interprinderi privatizate în 2002, toate cu aceeaşi firmă. De asemenea, la Ford se reduce producţia. În condiţiile în care Ford Europa are probleme, aici, slavă Domnului, cel puţin pentru moment, Ford a găsit soluţii. Aş da totuşi atenţie la problema Ford şi aş vrea să văd în dezbaterea între politicieni ce soluţii au pentru Craiova, pentru oamenii de acolo dacă se întâmplă ceva, dacă Ford îşi reduce producţia. Aş vrea să îi văd pe oamenii aceştia în dezbateri serioase, aş vrea să îi văd că nu mai mint”, a declarat şeful statului.

În acest sens, Băsescu s-a întrebat cum a putut spune Ponta că România a aborbit 20% din fondurile europene. Cum poţi să spui <> când tu ai 9,72%? Şi situaţia din luna octombrie o are, cred, orice membru al Guvernului pe raporterea CE, nu inventăm noi noi sisteme de calcul. Gradul de absorbţie se măsoară după plăţile făcute de Comisia Europeană şi nu după facturi iluzorii care sunt prin diverse sertare", a indicat preşedintele României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor