Băsescu: România este angajată în concretizarea magistralelor maritime ale Mării Negre

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Istanbul, că România a trasat deja tronsonul naţional din autostrada inelară a Mării Negre, Bucureştiul fiind interesat de concretizarea magistralelor maritime din regiune.
Preşedintele României, Traian Băsescu. (JOHN THYS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
26.06.2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Istanbul, că România a trasat deja tronsonul naţional din autostrada inelară a Mării Negre, Bucureştiul fiind interesat de concretizarea magistralelor maritime din regiune.

”OCEMN a lansat două proiecte de anvergură a căror finalizare va demonstra capacitatea de a mobiliza resurse şi voinţă politică: magistralele maritime ale Mării Negre şi autostrada inelară a Mării Negre. Avansate acum cinci ani, cele două proiecte nu sunt finalizate, ba aş spune sunt chiar în stadiu incipient. Consider că este înţelept să ne concentrăm pe acele sectoare care împiedică realizarea proiectelor şi să oferim cele mai potrivite rezolvări”, a spus Traian Băsescu, în alocuţiunea susţinută în deschiderea lucrărilor summitului OCEMN de la Istanbul.

Şeful statului a subliniat că România este foarte angajată în concretizarea magistralelor maritime ale Mării Negre.

”Suntem foarte interesaţi şi angajaţi în concretizarea magistralelor maritime al Mării Negre, având în vedere şi experienţa UE în domeniu. În ceea ce priveşte autostrada inelară a Mării Negre, România a trasat deja tronsonul naţional. Proiectele UE faţă de această regiune sunt la început”, a adăugat Băsescu.

Preşedintele a mai precizat că alături de Georgia, Azerbaidjan şi Ungaria, România a lansat un proiect ambiţios in domeniul energiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor