Băsescu: Nu am fost şi nu doresc să fiu contactat de Tăriceanu pentru o alianţă

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul şef al statului Traian Băsescu a afirmat, vineri, în platoul B1 TV, că speră că nu va fi contactat de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru crearea unei alianţe pentru alegerile parlamentare. În plus, Băsescu a adăugat că membrii PMP nu sunt deschişi nici la ideea unei alianţe cu Pro România lui Victor Ponta.

“Nu m-a contactat Tăriceanu şi sper să nu o facă pentru că aş fi extrem de acid cu ei. PMP, de la înfiinţare, nu a făcut niciun fel de alianţe, a trecut tot timpul pragul. Sigur că nu ne mulţumim acum doar cu trecerea pragului. După ce partidul a trecut prin patru alegeri la nivel naţional şi european, a venit timpul să sară de un 7%. Ce ştiu de la Eugen Tomac şi de la conducerea PMP este că nu va face niciun fel de alianţă pentru legislative. (...) Ştiu foarte bine spiritul din interiorul PMP. Nu ar vrea să vadă alături de ei nici pe Pro România, nici pe ALDE”, a declarat fostul şef al statului.

De asemenea, Băsescu a mai subliniat că liderul ALDE urmăreşte să găsească suportul necesar pentru a rămâne în Parlament.

“Ca de obicei, îşi caută pe cineva care să îl facă şi pe el ceva, să-l facă senator sau deputat pentru că, toată viaţa lui, el nu s-a putut face nimic”, a adăugat fostul preşedinte al României.

Remarcile lui Traian Băsescu vin în contextul în care în spaţiul public s-a vorbit despre discuţii între cei doi politicieni. Sâmbătă, Tăriceanu a negat însă că ar fi purtat negocieri cu PMP-ul şi a precizat că nu a discutat nici cu pesediştii despre o eventuală alianţă. Cât despre liderul PNL Ludovic Orban, şeful ALDE a susţinut că cei doi nu au mai discutat în ultima perioadă pentru că “probabil [lui Orban] îi e jenă de lucrurile pe care le-a făcut”.

“Vă spun foarte clar: nu au avut loc astfel de negocieri cu PMP. Cu Pro România, anul trecut am avut un acord prin care am susţinut împreună acelaşi candidat la prezidenţiale, Mircea Diaconu. Raporturile create atunci, chiar dacă acum nu au obiectiv imediat după prezidenţiale, au rămas la fel de bune. Discutăm şi există o preocupare la nivelul partidelor noastre cu privire la rezultatele pe care le putem obţine la locale şi parlamentare. Toate partidele încearcă să găsească formule optime care să le maximizeze şansele. Asta avem şi noi în vedere”, a afirmat Tăriceanu. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne