Tăriceanu: N-am avut negocieri cu PMP. Cu Orban nu am mai vorbit, cred că îi e jenă după lucrurile făcute

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a negat sâmbătă, la Digi24, că ar fi purtat negocieri cu PMP-ul lui Traian Băsescu, aşa cum se vehicula în spaţiul public, şi a precizat că nu a discutat nici cu pesediştii despre o eventuală alianţă. Cât despre liderul PNL Ludovic Orban, şeful ALDE susţine că nu au mai discutat în ultima perioadă pentru că "probabil îi e jenă de lucrurile pe care le-a făcut".

"Vă spun foarte clar: nu au avut loc astfel de negocieri cu PMP. Cu Pro România, anul trecut am avut un acord prin care am susţinut împreună acelaşi candidat la prezidenţiale, Mircea Diaconu. Raporturile create atunci, chiar dacă acum nu au obiectiv imediat după prezidenţiale, au rămas la fel de bune. Discutăm şi există o preocupare la nivelul partidelor noastre cu privire la rezultatele pe care le putem obţine la locale şi parlamentare. Toate partidele încearcă să găsească formule optime care să le maximizeze şansele. Asta avem şi noi în vedere", a afirmat Tăriceanu.

În ceea ce priveşte discuţiile cu PSD, liderul ALDE a precizat că "sub nicio formă" nu a discutat despre o alianţă cu social-democraţii.

"Cu Marcel Ciolacu am discutat inclusiv după picarea guvernului, ceea ce e firesc, pentru că avem disponibilitatea să discutăm cu toţi actorii politici, am discutat care sunt poziţionările în raport cu următoarea tentativă de instalare a unui guvern, care nu îşi doreşte să obţină votul de învestitură şi apoi despre alegeri anticipate sau nu, alegeri într-un tur sau nu, şi ce facem cu această ploaie de ordonanţă de urgenţă. Şi la nivelul PSD e o intenţie de a sesiza Avocatul Poporului, aşa cum vom face şi noi", a explicat Tăriceanu.

Şeful ALDE a vorbit şi despre relaţia cu premierul interimar Ludovic Orban.

"După gestul făcut de premierul Orban la adresa noastră, aş spune în mod vădit prin introducerea unor criterii suplimentare restrictive în ce priveşte posibilitatea de a avea reprezentanţi în secţiile de vot, l-am considerat un gest mai mult decât inamical, prin care se încearcă eliminarea noastră de pe scena politică, nu este numai la adresa ALDE, în egală măsură şi la adresa altor partide mici. (...) Nu am vorbit cu Orban în ultima perioadă. Cred că premierului îi e jenă după lucrurile pe care le-a făcut fără să fi avut corectitudinea şi onestitatea să ne anunţe în prealabil de intenţia sa, dar fiecare e răspunzător de propriile decizii."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne