Băsescu, întrebat de jurnalişti dacă participă la Consiliul din iunie

Preşedintele Traian Băsescu a fost solicitat miercuri de jurnaliştii prezenţi la Bruxelles, cu ocazia întrunirii informale a liderilor europeni, să spună dacă va fi prezent la Bruxelles şi la Consiliul European din 28 iunie, el răspunzând întrebându-i, la rândul lui, dacă ei nu au de gând să vină.
Epoch Times România
24.05.2012

Preşedintele Traian Băsescu a fost solicitat miercuri de jurnaliştii prezenţi la Bruxelles, cu ocazia întrunirii informale a liderilor europeni, să spună dacă va fi prezent la Bruxelles şi la Consiliul European din 28 iunie, el răspunzând întrebându-i, la rândul lui, dacă ei nu au de gând să vină.

”De ce, nu veniţi?”, a fost replica preşedintelui, întrebat dacă va participa la lucrările summitului european de la sfârşitul lunii iunie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite miercuri conducerii Parlamentului solicitarea de a se adresa plenului reunit,într-o declaraţie pe teme legate de problematica UE, aşteptând ca Legislativul ”să dea un mandat celui care va reprezenta România în cadrul Consiliului European din 28 iunie”.

”Am prezentat astăzi în plenul Guvernului şi voi trimite astăzi către Birorile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului o solicitare în temeiul articolului 107, alineatul 1 al Constituţiei României de a prezenta în plenul camerelor reunite – fiind vorba de o temă care acoperă atribuţiile atât ale Senatului, cât şi ale Camerei Deputaţilor – o declaraţie referitoare la problemele actuale aflate pe agenda UE şi obligaţiile şi acţiunile care revin României în baza acestor teme principale”, a explicat Ponta.

El a spus că intenţionează să se adreseze Parlamentului pentru a prezenta situaţia actuală pe tema aderării la Spaţiul Schengen, MCV, problema absorbţiei fondurilor europene şi situaţia negocierilor privind viitorul mecanism multianual de finanţare în perioada 2014-2020 – ”tot ce înseamnă reprezentarea României în structurile europene şi interesele României de natură economică, fiscală, bugetară, socială, de mediu”.

”Aştept ca cele două birouri permanente să stabilească ziua şi ora la care va avea loc această reuniune a camerelor reunite şi voi prezenta această declaraţie, aşteptând ca Parlamentul României, reprezentantul suveranităţii naţionale şi al voinţei populare, să dea un mandat celui care va reprezenta România în cadrul Consiliului European din 28 iunie, în aşa fel încât discuţiile şi poziţia României acolo să aibă toată legitimitatea şi toată puterea de a aplicare necesare”, a mai spus premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor