Băsescu către Hahn: România va fi 100% cinstită cu banii europeni

Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
19.03.2012

Preşedintele Traian Băsescu i-a promis, luni, comisarul Johannes Hahn că România va fi 100% cinstită cu banii europeni, referindu-se la reinvestirea unor bani necheltuiţi pentru reabilitarea termică a locuinţelor.

"Sunt conştient de îndoielile (n.r. - UE) din cauza experienţelor pe care le-aţi avut cu alte ţări", i-a spus preşedintele comisarului, care a apreciat drept "un mesaj important" faptul că România a decis să reinvestească banii nealocaţi.

Totodată, comisarul a apreciat că propunerea României a fost una "inteligentă". "De obicei suntem inteligenţi", i-a replicat râzând Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că importantă este nu numai eficientizarea termică a locuinţelor, dar şi impactul social, întrucât la bloc stau mulţi oameni cu venituri mici şi pensionari.

"Elementul esenţial este cu privire la impactul social, pentru că la blocuri sunt, în general, oameni cu un nivel mediu de venit şi mulţi pensionari. Iar asta îi va ajuta extraordinar, reducându-se costurile la facturile pentru iarnă. L-am rugat pe ministrul Dezvoltării să privească şi la acest aspect - impactul social, nu doar la eficienţa din punct de vedere energetic, ci şi cu privire la impactul faţă de oameni, pentru că acum facturile pentru luna februarie încep să vină şi oamenii se vor afla într-o situaţie extrem de dificilă", a explicat Băsescu. El a spus comisarului că pensia medie este 750 de lei, adică 160 de euro, iar factura este de peste 100 de euro.

Pe de altă parte, şeful statului a precizat că programul de reabilitare va permite recalificarea unor oameni, care vor avea astfel un loc de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor