Băsescu anunţă intrarea PMP în Parlament: Ne-am luat "aurul" înapoi din ultimele 5 secţii de votare numărate din R. Moldova

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Europarlamentarul Traian Băsescu a afirmat, luni, într-un mesaj postat pe Facebook, că PMP „şi-a luat «aurul» înapoi” din Republica Moldova.

„PMP şi-a luat 'aurul' înapoi din ultimele 5 secţii de votare numărate din Republica Moldova!!!!!”, a scris fostul preşedinte.

După numărarea a 99,91% din voturi, PMP are 5%, scor care îi asigură prezenţa în Parlament, context în care liderul PMP Eugen Tomac a declarat, la Digi24, că aşteaptă confirmarea rezultatului final, urmând ca „apoi să vadă aritmetica parlamentară pentru formarea unei viitoare coaliţii”.

„Abia din acel moment ne putem aşeza şi pune pe masă variante de lucru. Evident că din start respingem orice fel de proiect cu PSD. Suntem conştienţi că traversăm una dintre cele mai dure crize iar ţara are nevoie de stabilitate, dar asta nu depinde doar de PMP, care şi anul trecut a făcut ceea ce trebuie, când a pus umărul la dărâmarea guvernului Dăncilă şi la instalarea lui Orban. Rămâne să vedem rezultatul final al BEC”, a afirmat Eugen Tomac.