Băsescu: Antonescu şi Ponta au fost rejectaţi de Europa

Traian Basescu la Cotroceni în noaptea votării suapendării sale (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu e de părere că rămânerea în funcţie a lui Crin Antonescu şi Victor Ponta după referendum va duce la ”o Românie izolată”, explicând că pe cei doi ”Europa i-a rejectat ca parteneri”.

”Europa i-a rejectat ca parteneri pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu. O rămânere a lor în funcţia de preşedinte, de prim-ministru, după acest referendum, înseamnă o Românie izolată, o Românie care şi-a dat şi mesaje naţionaliste inacceptabile în interiorul Uniunii Europene”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

Băsescu a ţinut să sublinieze faptul că cetăţenii români trebuie să ţină cont de faptul că Antonescu şi Ponta au schimbat printr-un abuz ”primii trei oameni în stat, plus Avocatul Poporului”, iar acest lucru poate duce la ”abuzuri şi împotriva lor”.
”Nu avem nicio certitudine că aceşti doi domni, Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu vor continua şi în alte domenii în acelaşi fel. De asta au fost atenţionaţi preventiv legat de justiţie, pentru că a existat un astfel de avertisment. Iar românii ar putea să aibă şi ei în vedere un lucru: dacă un abuz s-a petrecut cu primii trei oameni în stat, plus Avocatul Poporului, abuzuri se pot produce şi împotriva lor”, a mai explicat el.

Cât despre instituţiile statului român, preşedintele suspendat a spus că trebuie găsită soluţia ”resetării” şi a precizat că el a crezut că acest lucru poate fi făcut prin apel la Curtea Constituţională a României şi a criticat faptul că Guvernul foloseşte MOf ”ca pe o gazetă de perete”. ”Am avut speranţa, gândul, că s-ar putea rezolva resetarea situaţiei instituţiilor prin Curtea Constituţională. Din păcate, pentru România, guvernul a utilizat Monitorul Oficial ca pe o gazetă de perete şi în loc să pună actele normative în ordinea în care acţiunile s-au produs, le-a inversat ordinea. Pentru că dacă era respinsă de către Curte ordonanţa prin care se amputau atribuţiunile Curţii, atunci Curtea putea judeca hotărârea prin care Vasile Blaga şi Avocatul Poporului au fost revocaţi. Curtea putea judeca inclusiv hotărârea de suspendare a preşedintelui României. Acea ordonanţă nici până astăzi nu este anulată şi Curtea nu creează legi, ea doar amendează legi, şi sunt 45 de zile, conform legii, pentru ca Parlamentul sau Guvernul să soluţioneze problema. Deci, a fost un joc de care nimeni nu poate fi păcălit”, a mai spus Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor