Băsescu: Am primit mici înţepături la Consiliu privind veto-ul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că la Consiliul European din 22 şi 23 noiembrie a primit ”mici înţepături” privind veto-ul României pe bugetul 2014-2020.
Epoch Times România
26.11.2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că la Consiliul European din 22 şi 23 noiembrie a primit ”mici înţepături” privind veto-ul României pe bugetul 2014-2020.

”Trebuie să vă spun că toată lumea aştepta să spun şi mă întrebau dacă ne-am hotărât să ieşim din Uniunea Europeană. Sigur, e o glumă, dar am primit mici înţepături cum e cu veto-ul României”, a spus Traian Băsescu, adăugând că România este unul din primele trei state din punct de vedere al creşterii bugetului pentru exerciţiul următor faţă de perioada 2007-2013. ”România este unul dintre primele trei state, nu vreau să spun că-i statul cu cel mai mare procent de creştere, dar este unul din primele trei state. Şi vom vedea după următorul Consiliu, oricum, la stadiul la care lucrurile sunt acum, ne calificăm pe podium”, a mai precizat preşedintele.

Premierul Victor Ponta a declarat înainte de Consiliul European de săptămâna trecută că România trebuie să facă uz de dreptul de veto pentru a-şi apăra interesele. La 16 noiembrie, Traian Băsescu preciza că el va folosi în numele României dreptul de veto în Consiliul European doar dacă nu se vor respecta tratatele UE sau se vor aplica reguli discriminatorii, menţionând ironic că ”şefii de stat sunt sub birouri” după anunţul lui Victor Ponta că am putea folosi dreptul de veto în Consiliu.

”Nu poţi să te duci la donatori şi să spui , eu îţi trântesc un drept de veto de nu mai pleci de la Berlin”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor