Baschet masculin: U Mobitelco Cluj va fi antrenată de croatul Niksa Bavcevic

Epoch Times România
02.07.2012

Vicecampioana României la baschet masculin, U Mobitelco Cluj-Napoca, a ajuns la o înţelegere cu antrenorul croat Niksa Bavcevic, care va prelua funcţia de antrenor principal, anunţă site-ul clubului ardelean.

"Este o onoare pentru noi să îl avem ca antrenor pe Niksa Bavcevic, un antrenor cu un CV impresionant şi care, la momentul actual, pe lângă faptul că a avut un an foarte bun cu echipa din Split, în aceasta perioadă de vacanţă pregăteşte lotul de U20 al Croaţiei. Ne bucură şi ne onorează", a declarat Mircea Cristescu, preşedintele clubului clujean.

"Dorim să avem succes împreună, atât dezvoltând jucătorii tineri pe care îi avem şi făcându-i mai maturi, cât şi ca echipă de baschet a Clujului, să tindem cât de sus putem. Cred că "U" Mobitelco o să aibă o faţă mai tânără şi, în scurt timp, va deveni o echipă cel puţin la fel de bună ca până acum", a mai spus Cristescu.

La rândul său, Niksa Bavcevic, născut în 1956, s-a arătat foarte bucuros să vină la un club cu tradiţie şi cu o istorie atât de bogată. "Acum două sezoane, când am antrenat Steaua Bucureşti, am văzut ce este Clujul - un oraş al baschetului, cu fani deosebiţi şi o atmosferă superbă. Toată lumea mi-a spus că în spatele clubului şi al jucătorilor stă întregul oraş. De asemenea, ştiu că U Mobitelco este considerat cel mai de succes club din România, cu o mulţime de jucători tineri, promiţători, iar echipele U16, U17 si U18 au avut un sezon excelent", a declarat Bavcevic.

Croatul susţine ideea lui Cristescu, "pentru că şi eu cred că putem să formăm o echipă bună, competitivă, cu mulţi jucători tineri şi dornici de muncă şi progres. Nu vom avea cel mai mare buget din România, însă trebuie să avem inimile cele mai mari, să ne ridicăm la nivelul fanilor noştri".

Bavcevic a antrenat de-a lungul carierei în Croaţia (KK Split, Trogir, Jolly Jadranska Banka Sibenik), Austria (Oberwart), Polonia (Czarni Slupsk), Belgia (Verviers Pepinster, Dexia Mons-Hainaut), Rusia (Avtodor Saratov), Italia (Roseto) şi România (Steaua). Tehnicianul croat a ajuns până în sferturile FIBA EuroCup cu belgienii de la Dexia Mons-Hainaut, în 2006, an în care a şi câştigat Cupa Belgiei.

În ultimele două sezoane, "U" a fost antrenată de Marcel Ţenter, care a reuşit să câştige titlul naţional în 2011, dar în această vară a plecat la Gaz Metan Mediaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor