Barna îi dă replica lui Ciolacu: PNRR va fi un succes

Dan Barna - gov.ro
Dan Barna - gov.ro (Epoch Times România)

Vicepremierul Dan Barna, care coordonează ministerele ce implementează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a susţinut vineri, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că Bruxelles-ul a identificat numeroase deficienţe la PNRR, că programul nu a fost respins şi nici nu a fost retras, ci se află într-o „consultare firească” cu Comisia Europeană, relatează G4Media. Mai mult, deşi conform informaţiilor din presă CE a avut numeroase observaţii critice legate de program, Barna s-a declarat convins că PNRR va fi aprobat şi va fi „un succes”.

De asemenea, Barna a afirmat că ministrul Cristian Ghinea este „foarte vertical” şi că gestul său de a-şi pune „demisia pe masă” şi a renunţa la mandat dacă PNRR nu va fi aprobat „e corect, e logic, e demn”.

Nu în ultimul rând, Barna şi-a exprimat susţinerea pentru provocarea pe care ministrul Ghinea i-a adresat-o preşdintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îşi depună demisia dacă PNRR va fi aprobat, afirmând că liderul PSD „aruncă în derizoriu cel mai important program” al României. În acest context, Barna a transmis că are o „veste” pentru Marcel Ciolacu şi pentru membrii PSD care îl susţin.

„Acest program va fi un succes, România va atrage aceste peste 29 de miliarde de euro şi România se va dezvolta aşa cum a încercat PSD să nu se întâmple în toate guvernele pe care le-a avut până în acest moment”, a menţionat Dan Barna.

Cât despre PSD, vicepremierul a declarat că este un partid care crede că „o Românie subdezvoltată poate să-i asigure acea clientelă politică cu care ne-a obişnuit şi cu care a ţinut România în subdezvoltare de 30 de ani” şi că „a fost şi rămâne un partid al sărăciei”.

„Consultările care se desfăşoară în aceste zile sunt fireşti, vom răspunde la ele, vor veni probabil altele, astfel încât, în momentul în care Comisia Europeană va da avizul final al acestui program, să avem, într-adevăr, un program şi nişte proiecte care să facă o schimbare semnificativă şi vizibilă pentru fiecare cetăţean al României”, a mai adăugat Dan Barna, aflat la Sibiu.

Reamintim că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene i-a propus liderului PSD, Marcel Ciolacu, să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD în cazul în care PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană. Ghinea promite în schimb că, dacă PNRR nu va fi aprobat, îşi va da demisia din funcţia de ministru.

Mai precizăm că, vineri, Comisia Europeană a anunţat că nu a respins PNRR trimis de România.

”Comisia a primit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, aşa că informaţia potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă”, arată Executivul european în răspunsul pentru G4Media.ro.