Bărbatul care a ucis şapte persoane la o univesitate din SUA viza o angajată a instituţiei

Epoch Times România
03.04.2012

Bărbatul care a împuşcat mortal şapte persoane şi a rănit alte trei la o univesitate din Oakland viza o angajată a instituţiei, a anunţat poliţia.

One L Goh a deschis focul la întâmplare atunci când a descoperit că administratora universităţii, pe care o căuta, nu era acolo, a declarat şeful poliţiei din Oakland, Howard Jordan.

Incidentul armat a avut loc luni, la colegiul privat Oikos.

Suspectul, un fost student al colegiului, în vârstă de 43 de ani, s-a predat forţelor de ordine, a declarat şeful poliţiei, Howard Jordan. La circa o oră după incident, el s-ar fi dus la un paznic al unui supermarket şi i-ar fi spus că a împuşcat mai multe persoane şi că vrea să discute cu poliţia. Bărbatul părea calm.

Goh ar fi mers luni la universitate pentru a găsi administratorul. "Apoi a mers sistematic prin toată clădirea şi a împuşcat la întâmplare oameni", a spus Jordan.

"Am aflat că suspectul era nemulţumit de administraţia şcolii. El era nemulţumit şi că foştii studenţi, din perioada în care a frecventat el cursurile, l-au tratat rău, nu l-au respectat şi alte astfel de lucruri. Credem că avea un fel de probleme de comportament şi i s-a cerut să plece în urmă cu câteva luni", a adăugat oficialul.

Jordan a descris suspectul drept o persoană "haotică, dar calculată şi hotărâtă".

Oikos University este o instituţie privată ce deserveşte comunitatea coreeană. De altfel Goh este de origine coreană, potrivit autorităţilor.

Colegiul oferă cursuri pentru infirmieri şi de medicină tradiţională asiatică, muzică şi studii teologice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor