Banii POSDRU trebuie cheltuiţi cu folos

Plăţile întrerupte în cadrul POSDRU pentru cererile din decembrie şi ianuarie (câteva zeci de milioane de euro), ar putea fi reluate până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, în februarie.
. (Epoch Times Romania)
L.M.
04.04.2012

Plăţile întrerupte în cadrul POSDRU pentru cererile din decembrie şi ianuarie (câteva zeci de milioane de euro), ar putea fi reluate până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, în februarie.

Astăzi, ministrul Muncii a declarat că rata de absorbţie de 5,5%, plăţile întrerupte şi puţinele rezultate concrete au făcut ca situaţia de la Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) să fie "intolerabilă", iar România nu îşi mai poate permite să piardă bani prin acest program.

Trei aspecte sunt urmărite la modificarea regulilor şi condiţiilor de eligibilitate: rezonabilitatea cost - eficienţă, limitarea cheltuielilor cu managementul proiectului şi clarificarea modului în care se vor acorda subvenţiile pentru grupul ţintă, a precizat Boghicevici.

„Vă asigur că POSDRU nu va mai fi Cenuşăreasa fondurilor europene" (...) "Vreau ca tot mai mulţi bani să ajungă la grupurile ţintă, adică la cetăţeni, şi mai puţini bani să meargă pe salarii pentru echipele de management. (...) Aceste modificări sunt valabile pentru proiectele viitoare. Vreau să avem transparenţă totală. Avem deja pe site Registrul unic al cererilor de rambursare. (...) a mai spus ministrul Muncii.

Claudia Boghicevici a mai declarat că vrea să elimine orice suspiciune care planează deasupra programului, în acest sens fiind stabilite colaborări cu Direcţia Naţională Anticorupţie şi Departamentul pentru Lupta Antifraudă.

Ministrul Muncii a subliniat că vrea ca banii europeni să fie cheltuiţi cu folos, astfel încât fondurile alocate pentru formare profesională să ducă şi la creşterea ratei de ocupare. În acest sens, vor fi modificate criteriile de evaluare, vor fi urmărite mai atent capacităţile tehnice şi financiare ale organizaţiei, fezabilitatea implementării proiectului şi rezonabilitatea costurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor