Bande de crimă organizată aduc sute de români pentru a cerşi, fura şi a se prostitua la JO de la Londra

(FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.04.2012

Bande de crimă organizată din România aduc sute de bărbaţi, femei şi copii la Londra, înainte de Jocurile Olimpice, pentru a fura, cerşi şi se prostitua, relatează Daily Express.

Est-europenii vin cu autocarul până la West End, înarmaţi cu hărţi care le arată unde vor munci. Li s-au "alocat teritorii înainte de a pleca din ţară şi au fost instruiţi să îşi apere teritoriul şi să lucreze acolo pentru bani", a declarat Claire Hardy, ofiţer însărcinat cu reducerea infracţionalităţii la Westminster.

Străzile din jurul Marble Arch sunt inundate deja de imigranţi fără adăpost, iar autorităţile se tem că una dintre principalele atracţii turistice din capitala britanică se va transforma într-o tabără de infractori, pe măsură ce lumea se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Grupuri de până la 60 de români fără adăpost sunt evacuate în fiecare seară de pe străzile din jurul Marble Arch şi de pe Oxford Street.

Poliţia a descoperit 50 de femei aduse în zonă pentru a lucra ca prostituate şi patru cerşetoare care foloseau bebeluşi, pentru a impresiona.

Evacuarea imigranţilor şi curăţarea gunoiului pe care îl lasă în urmă costă contribuabilii britanici zeci de mii de lire sterline.

Plata orelor suplimentare pentru gardieni costă până la 13.000 de lire, tipărirea şi împărţirea de fluturaşi prin care localnicii sunt sfătuiţi să nu dea bani cerşetorilor costă 8.000 de lire, iar sute de lire sunt cheltuite pentru bilete de autocar pentru repatrieri.

"Suspectăm că am putea fi martorii primelor activităţi antreprenoriale proactive ale crimei organizate înainte de Jocurile Olimpice", a subliniat Hardy.

"Am avut întodeauna o problemă cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni îi vedem venind cu o intensitate fără precedent", a apreciat şi Nickie Aiken, membră de cabinet a Consiliului din Westminster pentru protecţia comunităţii.

"Nu avem resursele necesare pentru a face faţă acestei situaţii. Le dăm bilete pentru a se întoarce în România, dar este ca o uşă rotativă", a adăugat ea, precizând că imigranţii preferă să vină în Marea Britanie, care este cunoscută pentru că le oferă locuri de muncă şi cazare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor