Banca Mondială va oferi un credit pentru Operaţiunea de Modernizare a Sistemului de Sănătate.

.
. (MIKE CLARKE/AFP/Getty Images)

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat ieri un credit în sumă de 30,8 milioane de dolari SUA pentru Republica Moldova, pentru Operaţiunea de Modernizare a Sistemului de Sănătate. Aceasta va contribui la îmbunătăţirea eficienţei serviciilor de sănătate în Moldova, informează Moldpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Mondiale, Operaţiunea de Modernizare a Sistemului de Sănătate va susţine două priorităţi majore. În primul rând, va fi acordată asistenţă Guvernului în combaterea riscurilor cheie aferente bolilor netransmisibile, în scopul ameliorării rezultatelor în domeniul sănătăţii şi reducerii costurilor economice aferente bolilor netransmisibile. Accentul va fi pus pe reducerea consumului de tutun şi îmbunătăţirea managementului hipertensiunii în instituţiile de medicină primară.

În al doilea rând, Operaţiunea se va axa pe o mai bună raţionalizare a spitalelor şi consolidarea mecanismului de remunerare a lucrătorilor medicali în baza performanţei. Cea mai mare parte a asistenţei Băncii Mondiale va fi acordată după realizarea şi verificarea rezultatelor, în cadrul abordării Program-pentru-Rezultate.

“Suntem încântaţi să susţinem Guvernul Republicii Moldova în realizarea priorităţilor de consolidare a sistemului de sănătate, printr-un program care se axează pe rezultate. Acest program va contribui la creşterea speranţei şi calităţii vieţii cetăţenilor Moldovei şi rezultate mai bune din finanţările direcţionate pentru sistemul de sănătate din ţară,” a menţionat Abdoulaye Seck, Manager de Ţară al Băncii Mondiale în Moldova.

De la aderarea Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard de dolari SUA au fost alocaţi ţării noastre pentru diferite proiecte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe