Banca Italo Romena doreşte să închidă 2012 cu un rezultat similar celui de anul trecut

Banca Italo Romena intenţionează să inchidă anul 2012 cu un rezultat similar celui înregistrat în 2011, când a obţinut 30,68 milioane de lei. a spus Paolo Mariani, directorul general al băncii.

Reprezentanţii băncii au decarat că rezultatul de 30,68 milioane lei din 2011 este calculat conform standardelor româneşti de contabilitate. La nivel de grup, banca a întregistrat anul trecut cu un profit net de aproape 5 milioane de euro.

”Am putea spune că vom fi pe aceeaşi linie cu anul trecut, când am închis pozitiv. Obiectivul este să repetăm ce am facut anul trecut”, a spus Paolo Mariani.

De asemenea. directorul general al Băncii Italo Romena a prezentat strategia pe care instituţia o va urma în perioada următoare.

„Strategia noastră se va concentra pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii, atât româneşti, cât şi italiene, şi a reţelei cu care aceasta interacţionează. Mă refer în mod special la societăţile de consultanţă şi la practicanţii de Profesii Liberale. Bineînţeles nu vom neglija segmentul persoanelor fizice pentru care realizam un proiect de remodelare a portofoliului de produse şi servicii”, a spus Paolo Mariani.

Potrivit noii conduceri a băncii, se are în vedere rearticularea şi întărirea reţelei comerciale pentru realizarea unei legături mai apropiate cu teritoriul şi pentru creşterea eficienţei operaţiunilor.

Banca Italo Romena pregăteşte de asemenea lansarea de produse şi servicii concepute pentru a răspunde necesităţilor specifice ale segmentelor cărora acestea le sunt adresate.

„Pentru segmentul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi cel al Profesiilor Liberale vor fi lansate linii de credit pentru investiţii şi pentru susţinerea activităţii curente, având condiţii economice avantajoase, pachete de produse şi servicii la costuri reduse, carduri de credit Business şi produse de economisire. O altă linie de business pe care o propunem acestei categorii de clientelă este aceea a leasing-ului de tip instrumental, auto şi imobiliar, urmare a preluării acestei ramuri de activitate de la Italo Romena Leasing”, a spus Roberto Broggini, directorul comercial al băncii.

Banca va fi prezentă şi în sectoarele agriculturii şi al energiei regenerabile precum şi în cel al fondurilor structurale, cu produse de cofinanţare şi servicii de consultanţă, prin colaborarea cu companii specializate în realizarea unor astfel de proiecte.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.

Sediul central al Bancii Italo Romena se află în Italia (provincia Treviso), iar în România aceasta operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 se află în Bucureşti şi 17 sunt situate în cele mai importante oraşe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie