Balena gigant cade din cer in Marea Britanie?

Imagine de pe YouTube infatisand cadavrul balenei in iarba, la aproximativ 1 km de coasta (The Epoch Times)
Epoch Times România
04.10.2011

O balena moarta a fost gasita intr-un camp din Yorkshire in aceasta saptamana, la aproximativ 800 de metri distanta de tarm, pe estuarul Humber, in Anglia.

Expertii sunt destul de siguri ca animalul este o femela din specia Balaenoptera borealis - potrivit The Telegraph. Balena are 10 metri lungime.

Se crede ca a ramas blocata in apele de mica adancime din apropiere. Andy Gibson de la Fondul pentru protejarea vietii salbatice Yorkshire a relatat pentru The Telegraph ca au existat doar trei esuari din aceasta specie in apele din Regatul Unit in ultimele doua decenii.

"Este trist", a adaugat el. "Aceasta a fost in apa de adancime mica de aproximativ 1,2 m - 1,6 m, atingand fundul marii".

"Atunci cand se ajunge la aceasta situatie, ea se rostogoleste pe o parte si i se poate acoperi gaura de respiratie."

Cu toate acestea, ramane un mister cu privire la modul in care balena a ajuns atat de departe de mare.

Kirsten Smith, director al Departamentului Conditiile de viata maritima in Marea Nordului al Fondului pentru protejarea vietii salbatice Yorkshire a declarat ca zona este o mlastina de sare, care este inca conectata la mare.

"Probabil ca balena a fost transportata de un val mare pana in mlastina de sare, fiind impinsa la tarm, si apoi a ramas blocata atunci cand valul s-a retras", a adaugat ea.

Cu toate acestea, balena, cantarind cateva tone, a fost gasita intinsa in mijlocul vegetatiei, ceea ce face greu de imaginat cum apa putin adanca ar fi putut-o transporta acolo.

Pentru ca cineva sa mute acolo balena, ar avea nevoie de un vehicul, ceea ce ar fi lasat urme, iar orice motivatii pentru a muta mamifere sunt neclare, cu exceptia interesului pentru carne sau a vreunei glume.

O alta explicatie este ca balena a fost ridicata cumva de un fenomen meteo ciudat si depusa pe teren. Cu toate acestea, o cantitate mare de apa ar fi fost necesara pentru ca acest lucru sa se intample si nu s-au gasit niciun fel de dovezi meteorologice si efecte ale apei asupra terenului din jur.

Intr-un videoclip postat pe YouTube, utilizatorul a mentionat posibilitatea implicarii extraterestrilor, referindu-se la un caz de "rapire a vacilor", atunci cand bovinele au disparut misterios sau au fost gasite moarte, cu organe lipsa, potrivit unor relatari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor