Bădulescu demisionează după derapajul la adresa preşedintelui Iohannis

Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Captură Video)

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat luni seară într-o postare pe Facebook că demisionează de la şefia interimară a organizaţiei PSD sector 3. Gestul a venit după ce social-democratul considerat mâna dreapta a Gabrielei Firea pe vremea când aceasta era primar a stârnit un val de indignare în spaţiul public cu o postare pe Facebook în care îl compara pe preşedintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler.

Cu toate că îşi anunţă demisia, Bădulescu nu renunţă însă la acuzaţiile pe care anterior i le-a adus şefului statului

„În mai puţin de un an de zile, Iohannis şi Orban au distrus România. Au eşuat complet atât în gestionarea pandemiei, cât şi pe plan economic. Nu au testat populaţia, nu au avut o comunicare onestă cu cetăţenii, au sacrificat viitorul a milioane de copii prin închiderea şcolilor, şi-au bătut joc de producătorii români prin închiderea pieţelor, au distrus firmele româneşti şi au tratat cu indiferenţă atât populaţia activă, cât şi pensionarii. Au dus România în afara Europei prin haosul total provocat de măsurile ilogice şi lipsite de orice fundamentare ştiinţifică”, scrie Bădulescu.

În continuare, social-democratul transmite că regretă că „a acţionat impulsiv”.

„Indiferent că le place sau nu, acesta este adevărul. Cum la fel de adevărat este faptul că şi eu am greşit. Am acţionat impulsiv şi mânat de furia pentru modul în care aceşti oameni au înţeles să conducă această ţară. Şi eu, la fel ca milioane de români, vedem cum aceşti oameni sacrifică o ţară întreagă pentru funcţiile şi privilegiile lor. Acest lucru nu este corect. Dar asta nu justifică nicicum acea poză pe care am postat-o pe reţelele sociale. Regret profund această postare impulsivă şi îmi cer scuze tuturor celor pe care i-am lezat prin acest gest, deşi nu am intenţionat nicio clipă acest lucru.

Sub nicio formă, acţiunea mea nu a implicat partidul din care fac parte. Îmi asum greşeala şi demisionez din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei PSD Sector 3. Rămân în continuare un social-democrat convins şi voi lupta alături de toţi colegii mei pentru a câştiga alegerile din 6 decembrie. Fac un apel către fiecare român, care a avut de suferit ca urmare a incompetenţei şi cinismului PNL , să vină la vot. Doar la urne putem să facem România bine!”, a mai adăugat fostul viceprimar al capitalei.

Reamintim că preşedintele interimar al PSD Sector 3 Aurelian Bădulescu, a avut o nouă ieşire în decor la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului Orban. Renumit deja prin virulenţa cu care îi atacă pe cei din PNL, USR şi PLUS, de data asta Bădulescu l-a comparat pe şeful statului cu Hitler, publicând o fotografie în care Iohannis este prezentat cu o mustaţă similară cu cea a dictatorului german şi l-a acuzat totodată că „doreşte întreaga putere” şi „calcă pe morţi”. Detalii aici.