Bădălău s-a apucat de făcut predicţii: România va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia

Niculae Bădălău
Niculae Bădălău (Epoch Times România)

Senatorul Nicolae Bădălău, fost ministru al Economiei, s-a apucat să facă predicţii. Deşi încă nu a fost înregistrat încă niciun caz de infectare cu coronavirus Wuhan pe teritoriul României, liderul PSD estimează că, în cel mult două săptămâni, ţara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia.

"Când e vorba de popor nu primează nimic şi momentul ăsta e foarte greu pentru ţară, un moment extrem de grav. Vom fi al doilea focar după Italia în Europa, în maxim două săptămâni", a declarat Bădălău, citat de Digi24.

Potrivit senatorului PSD, România este expusă pericolului unui epidemii de coronavirus deoarece mii de români se întorc în aceste zile din Italia.

"Eu nu sunt pesimist, sunt optimist de felul meu, dar în acest moment nu poţi să nu pui răul înainte, să iei absolut toate măsurile pentru că altfel eşti un politician iresponsabil", a precizat Bădălău.

Până în prezent, în Italia, au murit şapte persoane din cauza virusului şi s-au înregistrat peste 200 de cazuri cunoscute de infecţie, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei.

Cazurile din Italia au fost concentrate în regiunea nordică a ţării, marea majoritate în Lombardia. În acest moment, 11 localităţi sunt în carantină.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Iran, Italia sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confrunta cu o izolare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne