"Bă, cum e politicianul român!" - Bodog, pus la punct în direct după i-a reproşat jurnalistului care îl lua la întrebări că nu e fan PSD

Florian Bodog îmi emisiunea lui Răzvan Zamfir şi Radu Buzăianu
Andrei Pricopie
25.06.2024

Luat la întrebări despre nivelul de trai din România, în contextul în care avem cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, şi despre scorul PSD la alegeri, deputatul social-democratul Florian Bodog i-a reproşat jurnalistului Radu Buzăianu, de la postul B1 TV, că are... "altă opţiune politică".

Momentul a fost taxat dur de colegul de platou al lui Buzăianu, jurnalistul Răzvan Zamfir, care a remarcat şi fenomenul din spatele acestui caz punctual, şi anume că de multe ori politicienii din România, când sunt criticaţi, reacţia lor obişnuită este să suspecteze că jurnaliştii au afilieri politice opuse, în loc să recunoască problemele reale prezentate.

Redăm mai jos dezbatere:

Radu Buzăianu: Haideţi să discutăm despre scorul ăsta pe care îl vehiculaţi ca fiind ceva important şi vreau să vă pun următoarea problemă. Vă aduceţi aminte de domnul Dragnea? Domnul Dragnea era celebru pentru că a obţinut la alegerile parlamentare aproape jumătate, 47%, nu mai ştiu exact cât a fost, de unul singur, doar PSD. Deci nu mai avea nevoie de nimeni. Şi acum dvs. vă lăudaţi că, împreună cu celălalt cel mai mare partid, aţi obţinut cât a obţinut Dragnea atunci. Cam ăsta e nivelul la care ne aflăm acum.

Florian Bodog: Eu cred că dvs. nu sunteţi atent la ceea ce am spus eu.

Radu Buzăianu: Ia ziceţi.

Florian Bodog: Am spus că PSD are cel mai mare număr de preşedinţi de consilii judeţene şi de primari din ţară. Asta este votul politic.

Radu Buzăianu: Păi n-aţi câştigat alegerile. Dacă veţi obţine 30% la preşedinţie...

Florian Bodog: Asta este votul politic al românilor astăzi, când vorbim, şi e posibil să vă deranjeze pentru că aveţi o altă opţiune politică.

Răzvan Zamfir: Dar de unde ştiţi ce opţiune politică are domnul Buzoianu?

Florian Bodog: ...pe care eu o respect.

Răzvan Zamfir: Dar nu ştiţi ce opţiune are. Deci, ca politician, nu mai presupuneţi dvs. ce opţiuni politice au jurnaliştii, că dvs., când eraţi în opoziţie şi erau alţii la putere, făceau peneliştii şi useriştii spume la gură în direct, nemulţumiţi de întrebările noastre deranjante. Şi dacă şi-ar fi permis unul de la USR sau PNL să spună, "ah, înţeleg că aveţi alte opţiuni politice", îi trimiteam acelaşi răspuns, mult mai elaborat în direct, dar din patru cuvinte în privat, pe care le transmitem oricui îşi permite să facă astfel de presupuneri. Deci dvs. nu vorbiţi acum cu un cetăţean, vorbiţi cu un jurnalist. Vă expune nişte lucruri. Dvs. puteţi să spuneţi că e părerea noastră. E părerea noastră şi a cifrelor.

Florian Bodog: Asta am şi spus, că e părerea voastră...

Răzvan Zamfir: Da, dar nu mai începeţi cu... acum vorbiţi cu domnul Buzăianu. Mă deranjează şi să aud treaba asta "dvs. aveţi altă opţiune politică". Adică ce vreţi să spuneţi, că ce e? E userist, e penelist, nu?

Radu Buzăianu: Credeţi că mă bucură inflaţia asta mare pe care o avem în România? Credeţi că e o bucurie pe care o am?

Răzvan Zamfir: Când ne bălăcăream cu Voiculescu Vlad şi cu Barna şi aşa mai departe, ce credeţi că era în mintea lor? "Bă, cred că ăştia sunt pesedişti". Bă, cum e politicianul român! Cum îl critici pe el, explicaţia e: ăştia probabil ţin cu alţii. Dar nu vă gândiţi vreodată că problema e la dvs.? Şi că şi pesediştii gândesc ca noi, doar că mulţi dintre ei se duc şi pun ştampila, ori că le-oţi fi dat 100 de lei, sau cu cât mai cumpăraţi votul, că înţeleg că există astfel de acuzaţii, ori că sunt manipulaţi de primari, ori că cine ştie ce. Nu ştiu, ar trebui să vă gândiţi aşa. Adică, nu-şi face nimeni nişte întrebări din astea interioare din politică românească. Văd că nici ăştia de la USR nu şi le fac, sunt foarte relaxaţi după ce s-a ales praful de partidul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor