Avocatul Poporului intervine în cele mai scandaloase cazuri ale momentului

Cele două cazuri de la Spitalul de Arşi din Capitală [femeia care a murit din cauza unei transfuzii greşite şi pacientul infestat de larve] şi cel de sclavie din Argeş au intrat în atenţia Avocatului Poporului.
Victor Ciorbea (Euen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
14.07.2016

Trei cazuri revoltătoare. Un pacient a murit din cauza unei transfuzii greşite, altul avea o rană infestată de viermi, iar în Argeş mai mulţi copii şi adulţi au devenit sclavii unei grupări mafiote. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a autosesizat şi a demarat o serie de anchete în aceste cazuri care au revoltat întreaga Românie.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", reiese dintr-un comunicat remis de Avocatul Poporului.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori de la o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în şoc post-transfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcţiei de Sănătate Publică pe 27 iunie.

În cel de-al doilea caz, site-ul tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muşte, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din Bucureşti. Respectivul pacient a decedat, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

Victor Ciorbea s-a mai sesizat din oficiu şi în cazul copiilor şi adulţilor din comuna Berevoeşti - satul Gămăceşti, judeţul Argeş, care au fost luaţi practic sclavi şi puşi să muncească forţat, bătuţi, legaţi, înfometaţi şi umiliţi.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", a explicat Avocatul Poporului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor