Avocatul Poporului intervine în cele mai scandaloase cazuri ale momentului

Cele două cazuri de la Spitalul de Arşi din Capitală [femeia care a murit din cauza unei transfuzii greşite şi pacientul infestat de larve] şi cel de sclavie din Argeş au intrat în atenţia Avocatului Poporului.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Euen Horoiu/Epoch Times)

Trei cazuri revoltătoare. Un pacient a murit din cauza unei transfuzii greşite, altul avea o rană infestată de viermi, iar în Argeş mai mulţi copii şi adulţi au devenit sclavii unei grupări mafiote. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a autosesizat şi a demarat o serie de anchete în aceste cazuri care au revoltat întreaga Românie.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", reiese dintr-un comunicat remis de Avocatul Poporului.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori de la o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în şoc post-transfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcţiei de Sănătate Publică pe 27 iunie.

În cel de-al doilea caz, site-ul tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muşte, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din Bucureşti. Respectivul pacient a decedat, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

Victor Ciorbea s-a mai sesizat din oficiu şi în cazul copiilor şi adulţilor din comuna Berevoeşti - satul Gămăceşti, judeţul Argeş, care au fost luaţi practic sclavi şi puşi să muncească forţat, bătuţi, legaţi, înfometaţi şi umiliţi.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", a explicat Avocatul Poporului.