Avioane de luptă britanice trimise din România pentru a monitoriza avioane ruseşti

Avion de luptă Typhoon al Forţei Aeriene Regale britanice.
Avion de luptă Typhoon al Forţei Aeriene Regale britanice. (Captură Foto)

Două avioane de vânătoare britanice Typhoon au fost ridicate de la sol din România pentru a urmări avioane de luptă ruseşti suspecte ce operau în apropierea spaţiului aerian al NATO deasupra Mării Negre, a declarat miercuri Forţa Aeriană Regală a Marii Britanii (RAF).

Avioanele Typhoon au decolat de la o bază aeriană situată în apropiere de Constanţa pentru a monitoriza două avioane ruseşti Su-30 Flanker, a precizat RAF într-o declaraţie, potrivit Reuters.

Avioanele de vânătoare ale RAF monitorizează în mod regulat avioanele de luptă ruseşti în apropierea spaţiului aerian britanic şi incidentul de lângă România este cel de-al doilea în această zonă începând cu luna iulie.

RAF a trimis avioane Typhoon în statele baltice în anii recenţi ca parte a unei misiuni de a proteja spaţiul aerian al NATO în acea regiune.

Ministrul de stat britanic pentru Forţele Armate, Mark Lancaster, a menţionat că “Rusia este tot mai autoritară”, într-un discurs susţinut la Londra în luna iulie.

Lancaster a precizat că RAF a trebuit să trimită avioane de peste 80 de ori în ultimul deceniu pentru a intercepta avioane militare ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe